ESIRUKOUS

Yhdessä on hyvä rukoilla

Voit kirjoittaa kohtaan ”kommentti” esirukouspyynnön. On hyvä käyttää nimimerkkiä siinä kohdassa, missä kysytään nimeä. Lopussa kysytään vuosilukua. Kun rukouspyyntö on täällä, niin myös sivustoni lukijat voivat muistaa sinua ja asiaasi. Kiitostakin saa laittaa.

Olen muuttanut vastauskäytäntöäni siten, etten vastaa yksityisesti omalla sähköpostiosoitteellani esirukouspalstalle kirjoittaville kuin poikkeustapauksissa. En vastaa lainkaan yksityisesti siinä tapauksessa, jos sähköpostiosoitteena on ainoastaan jokin kirjain- tai numeroyhdistelmä. Myös näiden lähimmäisteni arkuuden ymmärrän todella hyvin, ja tarpeen pysyä tuntemattomana myös minulta. Kyse on yksinomaan siitä, että tahdon varjella käyttämiäni laitteita viruksilta, mainosliitteiltä ja roskapostilta. Pyrin sen sijaan muokkaamaan jokaisen viestin hienotunteisesti tänne sivustolleni. Ceta

Armon hetkiä myös youtubena.

Fil. 4:6-7: Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.” (Ps.50:15)

Meillä on Jumala, joka tahtoo auttaa jokaista Hänen puoleensa kääntyvää avun tarvitsijaa. Hän ei ole neuvoton. Hän tahtoo antaa tulevaisuuden ja toivon.

_____________________________________________

247 vastausta artikkeliin ”ESIRUKOUS

 1. aatu

  23.vuotias Arssi sairastaa harvinaista kipuoireyhtymää ja kipu ei hellitä hetkeksikään, ei edes öisin kun pitäisi pystyä nukkumaan.
  Jeesus auta, vain sinä tiedät tämän tuskan, koska itse olet sen kaiken kantanut ristin puulla. Jeesus paranna Arssi.

  Vastaa
  1. cetalena Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos, Aatu, esirukouspyynnön välittämisestä. Kannetaan yhdessä Arssia Jumalan kasvojen eteen ja pyydetään Hänen apuaan. Meille on Kristuksen ristin työn kautta suotu tämä esirukouksen mahdollisuus ja siunaus. Jokainen esirukouspyyntö koskettaa minuakin, ja muistuttaa miten vähän olen ollut rukouksessa. Kuitenkin olemme Kristuksessa yhtä, ja toisen kärsimys koskettaa myös meitä ihmisiä, vaikka emme koskaan ymmärrä samalla syvyydellä toisen elämän tuskaa millä Kristus ymmärtää.

   Vastaa
  2. liisa

   Rukoilen Arssin puolesta. Jatkuva kipu vie kyllä voimat. Rukoilen hänelle apua sairauteensa, yön lepoa, ja myös sitä, että hän voisi luottaa ja kokeakin, että Jeesus on häntä lähellä koko ajan. Rukoillaan hänelle myös parantumista.

   Otetaan Arssi jatkuvaksi rukousaiheeksi. Jumala kuulee pyyntömme. Muistan sinuakin, Aatu, olet ilmeisesti Arssin ystävä ja hänen tukenaan.

   Vastaa
   1. cetalena Artikkelin kirjoittaja

    Kiitos, Liisa, kun rukoilet. Tänään olen hereillä vuoteessani saaristomökissä. Rukoillen aloin päiväni tehden raamatunjaekortin puhelimellani. Nyt rukoilen esirukouspyyntöjen puolesta ja muistan myös teitä sivuilleni kommenttikenttään kirjoittavia. Ceta

    Vastaa
 2. liisa

  Aviopari, K. ja J. on pyytänyt rukoilemaan seuraavan asian puolesta. K:lla (äiti) on edellisestä avioliitosta tytär S. joka on kehitysvammainen. Edellisen miehen kanssa on huoltajuuskiistaa, sekä epäily, että tämä mies kohtelee tytärtä erittäin huonosti. Mukana on jo lastensuojelu sekä poliisi. Äiti on epätoivoinen ja masentunut, kun asiat eivät ota selvitäkseen.

  Rukoillaan apua heille, sekä Jumalan puuttumista asiaan.

  Vastaa
 3. Anna

  Esirukouspyyntö seurakuntayhteyteni ja yhteyden uskonsisariin ja veljiib kaikkien yhteyttä estävien / häiritsevien / rikkovien ja rajoittavien ongelmien ratkeamisen puolesta, kiitos rukouksesta!

  Vastaa
  1. cetalena Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos sinulle tärkeän ja kipeän rukousaiheen lähettämisestä. Muistataan sinua. Itse hiljennyn täällä meren äärellä, ja rukoilen asiasi puolesta ja sinun puolestasi.

   Vastaa
  2. liisa

   Anna, minäkin rukoilen puolestasi. Ymmärrän sinua. Ongelmat koskevat ihmissuhteita, jolloin tilanne on hyvin ristiriitainen. Rukoillaan, että esteet poistuisivat, ja totuus ongelmien syistä paljastuisi. Myös pyydetään, että henkilökohtaisella tasolla voitaisi uskaltaa olla avoimia ja selvittää ongelmia.

   Mutta myös rukoilen, että sinä saisit vahvistusta uskossasi Jumalaan, joka tuntee sinut, ja tilanteen, jossa olet. Rukoillaan sinulle iloa ja rauhaa siitä, että Hän ei koskaan jätä lapsiaan yksin. Hän tekee työtään, eikä jätä sitä kesken.

   Vaikka suhde seurakuntaan olisi vaikeakin, Herra itse pitää sinusta huolen. Hänen lupauksiinsa saamme luottaa. Hän sinua johdattakoon eteenpäin.

   Vastaa
 4. Hanna

  Pyydän että verikokeessa ei löytyisi mitään kilpirauhasongelmiin viittaavaa.
  Kiitos

  Vastaa
  1. cetalena Artikkelin kirjoittaja

   Hei! Olen muistanut sinua rukouksin. Kerron kuitenkin, että itselläni havaittiin 1990-luvun alkupuolella kilpirauhasen vajaatoiminta. Tämä oli suuri helpotus minulle, ja pääsin vähitellen eroon lukuisista vaivoistani saatuani Thyroxin -lääkityksen ja huolehtiessani muutenkin kunnostani.

   Vastaa
 5. liisa

  Muistan sinua. Tiedän itse, mitä on olla ahdistunut ja väsynyt. Herra on lähellä sinua, lohduttaa murheessa, Hän näkee ja tuntee ahdistuksesi. Tämä lause Raamatusta löytyi, Herran lupaus:
  Jer.
  31:25 Sillä minä virvoitan väsyneen sielun, ja jokaisen nääntyvän sielun minä ravitsen.

  Rukoilen, että saisit pian kokea, mitä Daavid sanoo Psalmissa:
  Ps.31:7
  Minä iloitsen ja riemuitsen sinun armostasi, kun sinä katsoit minun kurjuuttani, tunsit minun sieluni ahdistukset.

  Odota Herraa, ole turvassa Hänen suojassaan.

  Vastaa
  1. cetalena Artikkelin kirjoittaja

   Voi, näin todella on. Herra yksin tietää tilanteesi. Muistamme rukouksin. Mieleeni nousee virsi 318, vaikka en muista kaikkia sanoja.

   Vastaa
 6. äidinhuoli

  Pyydän teitä edelleen muistamaan esirukouksin Marjo tyttäreni puolesta. Loppuvuodesta pyysin rukoilemaan hänen ja pienten tyttäriensä puolesta. Tyttäreni jaksaa nyt kyllä verrattuna loppuvuoteen paremmin ja olen alkuvuodesta käynyt melko säännöllisesti häntä auttamassa noin 1,5 päivän verran. Mutta minua kohtaan hän melkein jatkuvasti osoittaa käyttäytymisellään vihaa. Valitettavasti koen näin.
  Minun läsnäollessa hän paiskii ovia, ei halua normaalisti puhua yms. ikävää ja rasittavaa käyttäytymistä. Olen todella yrittänyt auttaa häntä lasten hoidossa, mutta tuo vihan kohteena oleminen on jotenkin hirveää. Hän hermostuu helposti vanhempaan lapseen, lapsi täyttänyt juuri 3 vuotta. Äidin käyttäytyessä näin tämä vanhempi lapsi hätääntyy kovin ja itkeskelee ja alkaa jokeltelemaan omiaan. Tällä lapsella on voimakkaat ruoka-aine-allergiat; maidon proteeni, kananmunat ja pähkinät mukaanlukien. Rukoilkaa, että Jeesus parantasi pienen allergiat. Sitä itsekin rukoilen. Lapsi käyttää paljon ravinnoksikaurapohjaisia raaka-aineita. Pienempi lapsi on terve ja hyvin kasvanut ja hyvin seurallinen. Olen niin huolissani tästä vanhempasta Senni tytöstä. Jeesus auta, auta tätä tytärtäni, auta pikku Senniä. Jeesus avaa tälle tyttäreni ovi johonkin parempaa, mikä voi häntä auttaa ja varjele ja suojele hänen pienet tyttärensä.

  Vastaa
  1. liisa

   Muistan sinua, sekä tytärtäsi, että hänen pieniä tyttöjään. Raskasta on. Omat lapsenlapseni olivat myös vaikeasti ruoka-aineallergisia, mutta allergia parani ajan mittaan, nyt syövät lähes kaikkea, ovat jo kouluikäisiä. Aina on kyse tietty yksilöistä. Senni on varmaan lääkärin valvonnassa, joten hyvässä hoidossa. Joskus auttaa maitohappobakteerit, ehkä hänellä on niitä jo käytössä?

   Tyttäresi käyttäytyminen tuntuu kyllä varmasti sinusta pahalta, varsinkin kun se vaikuttaa myös Senniin. Marjolla on vaikeuksia jaksamisessa, ja kun äiti on paikalla, ehkä se purkautuu sillä tavalla? Jospa et ottaisi kovin henkilökohtaisesti? Vaikeaa tietty, jos ei asiasta voi keskustella. Voisit sanoa, miten koet, ja että asiasta ja hänen tilanteestaan pitäisi mieluummin puhua. Sekään ei ole helppo asia, joten rukoillaan.

   Juuri tätä nyt rukoillaan yhdessä, mitä itse pyydät: – ”Jeesus avaa tälle tyttärelleni ovi johonkin parempaan, mikä voi häntä auttaa ja varjele ja suojele hänen pienet tyttärensä.”

   Vastaa
 7. liisa

  Muistetaan äitiä, joka menetti poikansa onnettomuuden kautta. Poikaa jäi kaipaamaan myös vaimo ja kaksi alle kouluikäistä lasta, sekä nuorempi sisar. Koko perhe on järkyttynyt, ja eteenpäin pitäisi päästä arjen keskellä.

  Pyydetään voimia varsinkin äidille, hän pyysi esirukousta, ja rohkenen laittaa omaksi tuekseni tännekin pyynnön. Rukoillaan, että armollinen Jumala saisi vetää hänet Jeesuksen luokse, että hän saisi kokea lohdutusta murheessaan.

  Vastaa
 8. liisa

  Muistetaan Marja-Liisaa. Hänellä on elämässään vaikeita asioita.

  On tärkeää, että pysymme uskollisesti meille annettujen ihmisten rinnalla. Monet ovat heikkoja, joillakin ei ole kuin yksi tai kaksi ihmistä, joilta pyytää esirukouksia, joille kertoa asioitaan, joillekin nämä ovat ainoa kiinnekohta elämässä, ainoa suhde uskoviin ihmisiin.

  Tuon tämän rukousaiheena nyt esille. Niin helposti unohtuu se, että joku kaipaa yhteydenottojamme. Pyydetään, että huomaisimme ja muistaisimme heidät, jotka jäävät syytä tai toisesta sivuun, ja kulkisimme itsekin heikkoina toistemme rinnalla.

  Pidetään esillä selkeää armon evankeliumia Jeesuksen verestä, Hän antoi henkensä edestämme. Mikään muu ei ole niin tärkeää.

  Vastaa
  1. cetalena Artikkelin kirjoittaja

   Liisa, tämä oli muistutus myös minulle. Paperipostin lähettäminen on lähes jäänyt nyt kevättalvella. En laittanut edes ystävänpäiväkortteja. Olen niin moneen yhteydessä puhelimitse ja sähköisesti. Laitan ensi tilassa postia Marja-Liisalle. Paperiposti on tärkeää ja siihenhän tahdon myös korteillani rohkaista. Juuri nyt olen pienellä kotimaan reissulla.

   Vastaa
 9. Lilja

  ”Herra on minun Paimeneni, ei minulta mitään puutu.” Ps. 23

  Kiitos pelastuksen lahjasta ja veren vuotamisesta syntieni vuoksi. Herra on armollinen, kiitos siitä Jumalalle! Pyydän esirukousta sisareni ja veljeni puolesta, vasta uskoontulleiden ja pitkään taivaltaneiden puolesta, kaikkien pyhien puolesta, tämän kansan puolesta ja nuorten sekä pian kuolevien ja Israelin puolesta. Herra ole meille syntisille armollinen. Minä hukun ilman Sinua. Toivon oman paikkani kirkastumista ja apua työ sekä terveysasioissa. Ennen kaikkea armollisuudessa muita ja itseä kohtaan. Lapsen uskoa. Kiitos pelastuksen lahjasta ja rististä. Jeesuksen nimessä. Aamen.

  Vastaa
  1. liisa

   Muistan rukouksin sinua, Lilja. Myös haluan rukoilla sisaresi ja veljesi puolesta, sekä muistaa kaikkia kertomiasi aiheita.

   Jeesus on avannut meille tien Jumalan yhteyteen. Hän sanoi näin Joh.10:
   28 ” Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni.
   29 Minun Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä minun Isäni kädestä.”

   Synnit, koko syntisyytemme on sovitettu Hänen veressään. Kaikki on täytetty. Me emme ikinä huku.

   Rukoillaan, että sinulle todella kirkastuu oma paikkasi, ehkä olet jo omalla paikallasi, esim. työssäsi, et vaan sitä ehkä huomaa. Luotetaan Jumalan johdatukseen kohdallasi. Myös rukoillaan apua kaikkeen, mikä koskee terveyttäsi ja työtäsi, ja turvallista luottamusta Isään, joka rakastaa sinua, omaa lastaan, iankaikkisella rakkaudella.

   Vastaa
 10. äidinhuoli

  Pyydän vielä teiltä esirukousta tyttäreni puolesta. Hän on niin väsynyt ja hermostuu herkästi, jos asiat eivät mene niin kuin pitäisi. Tällä viikolla eilinen päivä keskiviikko oli vaikea. Jouduin palamaan kotiini heiltä epätoivoisena. Olen yrittänyt auttaa häntä lasten ja talouden hoidossa, mutta hänen mielestään en osaa oikein auttaa. Luulen, että hän jotenkin odottaa, että pystyisin auttamaan häntä tilanteissa, joissa hän hermostuu. Olen pyytänyt, että hän kertoo sitten, miten minun tulisi häntä eri tilanteissa auttaa, että apuni olisi riittävä. Mutta toiveita häneltä tulee niukanlaisesti. Auttamisesta, en kuitenkaan pidä itsenäi kovinkaan ”peukalokeskelläkämmentä” olevana. Olenhan hoitanut hänetkin pienenä, iäkkäidelle vanhemmille olen myös vuosien varrella vaippoja vaihtanut ja hoitanut heidän käytännön asioistaan yms. Isompi tyttö on nyt alkanut vauvoittelemaan ja vaatii äidiltä paljon huomiota. Hän kärsii selvästi äidin hermostumisista. Vauva haluaa kovasti seurustella ja huomasin, että hänkin aistii äidin hermostumisen. En tiedä nyt miten tässä pitäisi toimia. Itkettää.

  Vastaa
  1. liisa

   Haluan rukoilla tyttäresi, sekä sinun puolestasi, ja koko tilanteen puolesta, etenkin pienokaisten puolesta. Uskon, että sinä osaat aivan tarpeeksi hyvin auttaa. Siitä tuskin on kysymys, ettet osaisi. Ymmärrän, miten pahalta sinusta tuntuu. Tyttäresi luultavasti tarvitsisi apua väsymykseensä.

   Rohkaisen sinua jatkamaan siellä käymistä ja tuen antamista, jos suinkin jaksat, ja tytär sitä edelleen haluaa. Ja ellet jaksa, voit sen tyttärellesi sanoa. Pidä itsestäsi hyvää huolta, luota itseesi ja osaamiseesi.

   Vastaa
  2. cetalena Artikkelin kirjoittaja

   Muistan myös. Olen Karkussa sielunhoitopäivillä. Nyt on illalla hyvä hetki hiljentyä rukoukseen.

   Vastaa
 11. Lilja

  Kiitän ensiksikin Jumalan armosta, joka ulottuu syvimpäänkin kuiluun. Pyydän esirukousta, koska olen tilanteessa, jossa ihmisten on hyvin vaikea auttaa enkä osaa kysyä oikein. Pyydän vain uskoa Jeesuksen sovitustyöhön ja sen kirkastumista, puhtaita vaikuttimia ja armoa. Toivon, että Isä antaisi viisautta ja johdatusta työ, terveys-, ihmissuhde- ja etenkin Jumalasuhdeasioihin. Lapsenkaltaisuutta. Sitä että oppisi tyytymään ristin salaisuuteen. Päästä omalle paikalle.

  Kiitän teitä, jotka muistatte ja koette tämän sydämellenne levosta käsin. Jumalan johdatusta toivon matkaan.

  Vastaa
  1. liisa

   Haluan rukoilla kertomiesi asioiden puolesta, ja sinun itsesi puolesta. Kun olemme avuttomia ja neuvottomia, joskus myös ilman ihmisapua, – varsinkin silloin Herra on lähellä meitä. Psalmissa 145, jakeessa 18 ovat sanat ”Herra on lähellä kaikkia, jotka häntä avuksensa huutavat, kaikkia, jotka totuudessa häntä avuksensa huutavat.”

   Esirukouspyyntösi, sekä meidän rukouksemme, ovat nyt avun huutamista Jumalalta, joka on luvannut Jeesuksessa olla kanssamme. Pyydetään sinulle lepoa ja rauhaa, ja selvää Jumalan johdatusta kaikessa.

   Vastaa
  2. Maria

   Ihanaa että armo kirkastettu sinulle noin.Tosi tärkeitä asioita, rukoillaan!!! Luen pientä hartauskirjaa. En tiedä onko oikein sopivaa laittaa siitä nyt tähän pienet katkelmat, mutta ajattelin josko tässä olisi myös rohkaisua ja lohdutusta juuri sinulle. Olen kokenut siunauksen siinä…Ja kenties muillekin kuin sinulle rakas Lilja

   Koonnut Arvid Hyden
   Kirja : Armoa Armosta
   Sley, 1950

   ”Minä olen tie, totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. ”Joh.14:6

   ”…Minä itse tahdon olla sekä tie, totuus ja elämä ja myös niin tulla nimitetyksi.”

   ” Katso, näin minä aivan yksinkertaisesti ymmärrän tämän lauseen: se tarkoittaa yhä ja yksin Kristusta, häntä sanotaan tieksi alkuun katsoen, totuudeksi jatkoon katsoen ja elämäksi loppuun katsoen. Hänen täytyy joka tapauksessa olla kaikkena: autuutemme alkuna, jatkona ja loppuna. Hän otettakoon alkukiveksi eli peruskiveksi ja sitten asetettakoon toinen ja seuraava sille. Hän on taivaan tikapuiden ensimmäinen, keskimmäinen ja viimeinen puolapuu. Tämän lauseen ydin on siis seuraava: pitäydy uskon kautta Kristukseen, niin aloitat oikein; turvaudu häneen, niin pitkität oikein;pysy näin loppuun asti, niin olet autuas.” Martti Luther

   ja samasta kirjasta

   ”Minä olen kurja ja köyhä, mutta Herra pitää minusta huolen.” Ps.40:18

   ”Suuri ilo on jossakin mielessä kuulua Jumalalle. Mutta olla erityisessä mielessä tuon suuren Isän omaisuutta, olla hänen erityisesti huolehtimiensa joukossa, kuulua tuohon tarvitsevien suureen joukkoon, joiden tähden hänen rakkaudesta rikas sydämensä halkee mitä hellimmästä laupeudesta, joihin hänen silmänsä ovat tähdätyt täynnä mitä syvintä myötätuntoa, joiden ympärille hän erityisesti kietoo suojelevat käsivartensa ja joiden ylitse hän levittää verhoavat siipensä- tämä on todella ehtymätön lohdun ja ilon lähde. Juokaamme syvältä siitä. ”
   Hester Douglas

   Koonnut Arvid Hyden
   Kirja : Armoa Armosta
   Sley, 1950

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *