Vegaanifanatismin surullinen seuraamus

Vegaanifanatismin surullinen seuraamus

https://www.newsweek.com/vegan-parentsvegan-diet-australian-couple-serious-harm-child-rickets-19-month-1270268

”Australialainen pariskunta on todettu syylliseksi siitä, etteivät olleet hoitaneet imeväisikäistä lastaan oikein vaan olivat aiheuttaneet tälle vakavia terveyshaittoja tiukalla vegaanisella dieetillä.

Pariskunta, iältään 32 ja 34 vuotta, oli ruokkinut 19 kuukauden ikäistä tytärtään dieetillä, jossa aamiaisena oli kupillinen riisimaitoon sekoitettua kauraa ja puolikas banaania ja sen jälkeen pala hillolla tai maapähkinävoilla siveltyä paahtoleipää.

Tämän jälkeen iltaruoaksi tytölle annettiin syötäväksi tofua, riisiä tai perunaa. Koska tyttö oli ”hosuva syöjä”, hänelle useinkin annettiin [näiden sijaan] uudelleen kauralientä. Asiasta kertoi The Daily Telegraph.

Rajoittunut dieetti johti siihen, että lapselle kehittyi riisitauti D-vitamiinin puutoksen vuoksi. Oikeus kuuli, kuinka lääkärit tulivat tietoisiksi tästä dieetistä vasta, kun lapsi päätyi hoitoon kouristuskohtauksen vuoksi. Lääkärit kertoivat, että lapsen luut olivat niin hauraat, että he pelkäsivät niiden murtuvan jo tavanomaisessa hoitokäsittelyssä. Lapsella todettiinkin useita murtumia eri puolilla luustoaan.

Oikeudelle kerrottiin, että lääkärit olivat todenneet, että tytön D-vitamiinitaso oli “mittaamattoman matala”, yhden lääkärin kuvatessa lapsen olemuksen olevan veltto. Jatkossa otetut verikokeet osoittivat lapsella olevan vakavia puutostiloja muidenkin välttämättömien aineiden suhteen, kuten kalkki, B12-vitamiini, A-vitamiini, rauta ja sinkki. Lastenhoitoviranomaiset totesivat myös, ettei 19-kuukauden ikäinen tyttö osannut ryömiä eikä puhua huostaanoton aikaan.”
— — —
Murheellista ja valitettavasti totta

Antti Lehtniemi