Narsissien äärellä hartaus

Narsissien äärellä -mielessä horjumaton rauhanliitto

https://www.youtube.com/watch?v=euWtu91dNWM

Tämän youtuben voi katsoa ihan vain ihastellen vettä ja narsisseja. Tuskin kovin syvällisiä ajattelin youtubea tehdessäni, en ainakaan sitä kuvatessani.

Katsoin ja kuuntelin lyhyen youtubeni muutaman vuoden jälkeen keväällä 2020. Se oli tempoltaan kovin hidas. Luulen ajatelleeni sitäkin, että usein kirkossa kuulen nuo sanat kuin kiireellä sanottuina. Välillä istun yksinäni kirkossa ennen jumalanpalveluksen alkua. Silloin tunteeni pysyvät paremmin mukana.

Luin sekä Jesajan 53. että 54. luvun. Vanhassa testamentissa kuvataan Uuden liiton Välimiestä, Jeesusta Kristusta ristin kärsimyksissä. Saamme lukea perustan sille, että syntimme annetaan anteeksi. Jumalan armo ja rauhanliitto on horjumaton.

Oma mielemme ja sydämemme on usein kääntynyt poispäin Jumalasta. Saamme tunnustaa syntimme, ja voimme luottaa, että Jumala ottaa meidät vastaan. Hänen liittonsa ja lupauksensa ovat luotettavat. Entä muuri, vesipisarat, veden virtaus, kyyneleet, timantit, safiirit? Mielikuvani saattoivat olla kovin erikoiset. Mieleeni tuli itkumuuri, myös rukous tai rukoilijoiden muuri. Rukoukseen liittyy usein syviä tunteita, esirukoukseenkin. Tämän kaltaiselle jalolle muurille meitä kutsutaan. Jumala kuulee meitä Poikansa tähden.

https://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=luku&kaannos=fi-38&kirja=jes&luku=53

https://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=luku&kaannos=fi-38&kirja=jes&kokoluku=1&luku=54

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *