Taiteilujani

Olen tarkoittanut, että taidekuviani katsellaan täällä. Kopiontiin en anna lupaa. Tekstieni ja puheitteni suhteen on toisin; niitä voi ottaa talteen kunhan tekijä mainitaan.

Seuraavat työt olen maalannut silkkille:

lupiinit-sinessä-563x800

 

kohti valoa

Edellä on esillä skanneriin mahtuvat osat isoista silkkihuiveista. Punatulkkutaulu on sen sijaan maalattu aivan pieneen kokoon, kuten tulppaanitaulukin. Valkoinen tulee raajausaineesta (gutta). Se estää silkkimaalin imeytymisen ja pestään pois maalin kiinnittämisen (höyry tai silitys) jälkeen. Tulppaanitaulussa gutta on kullan väristä, ja kiinnitin miniatyyrimaalauksen liimalla ja gutalla pahviseen pohjaan.

 

punatulkkutaulu-400x260

 

silkkitulppaani-allekirjoituksella-251x400

 

Materiaaliharjoitelmat lyijykynällä ja hiilellä:

Muistutan siitä, että napsauttamalla (klik klik) työt saa suuremmiksi.

lyijykyn ceta (700x356)

hanska -cetan

Yleensä hiilipiirrokseni ovat olleet kokonaisen arkin kokoisia, eli ne eivät ole esillä.

 

”Epelit” ovat hupipiirroksiani eri tilanteisiin. Kannattaa klikata nuolella isommaksi.

Kukapa meistä ei joskus vähän "leijuisi ilmassa"?
Kukapa meistä ei joskus vähän ”leijuisi ilmassa”?
Odotan joskus kärsimättömästi kevättä ja silmujen puhkeamista :)
Odotan joskus kärsimättömästi kevättä ja silmujen puhkeamista 🙂

katse kauaksi

Kun tahtoisin nähdä oikein kauaksi! Ei taida kurottamisesta olla hyötyä 🙂

 

Metalligrafiikkaa:

tytön-pallo-319x440

Metalligrafiikkaa olen tehnyt melko paljon. Olen myös tehnyt suurikokoisia puupiirroksia. Puupiirros ei tarkoita puista taideteosta, vaan siinä ovat taltoilla koverretut laatat pohjana, kun työ vedostetaan. Metalligrafiikassa laatat ovat metallia (usein kuparia). Ne joko kaiverretaan, piirretään terällä vahatulle pinnalle ja/tai syövytetään. Itse työt vedostetaan erikoispapereille. Samoista laatoista voi tehdä useita töitä.

 

Skannerilla voi myös tehdä yhtä ja toista

7sireeni-kiitos

 

1skannattu-omenankukka

 

ruusu pienelle tytölle

5 kommenttia artikkeliin ”Taiteilujani”

  1. Ihan lyhyesti—. Epeli on sinä itse tälläkin hetkellä 🙂 Ei unohdeta, Ceta , lasta itsessämme!

    Lapsenkaltaisten on taivasten valtakunta! – sanoi myös Jeesus. Lapsenmielislille on Isä ilmoittanut salaisuutensa—-.

  2. Kiitos, Keijo! Työt ovat syntyneet hyvin pitkällä aikavälillä. Tekniikatkin ovat monenlaiset. Hauskaa, kun kiinnitit huomiosi ”Pikku-Epeleihin”. Nuo syntyivät tietynlaisen mielen raskauden jälkeen, kun aloin nähdä omaa elämääni edes vähän leikin ja huumorin kautta. Ne ovat selkeästi toipumiskuviani. Taisin piirtää niitä lapuille kymmenkunta. Miksihän tahdoin kuvata itseni 6-7 vuotiaaksi? Ehkä se oli helpompaa, tai kenties se auttoi antamaan elämääni jotain tervettä lapsenkaltaisuutta.

  3. Hei, on huikean upeitan taiteiluja! Itselleni noista välittyy hyvin vahvana tietynlainen herkkyyys ja mielestäni noiden värien yhteissointuvuus antaa kyllä varsin harmonisen ja eheän kokonaisvaikutelman. Mielenkiintoisia noi uteliaat, tarmokkaat ja kärsimättömät epelit..Toivottavasti meillä on tämän arjen monien velvoitteiden, huolten ja painojen keskellä välillä mahdollisuus ja tilaisuuksia päästää itsessämme noi pienet ”vallattomat epelitkin” esiin, joiden silminin saisimme tätä todellisuutta katsella..
    Tuo lusikka on kyllä myös aivan huippu hyvin onnistunut..Miten oletkin tuon kiillon ja nuo varjostukset saanut noin hyvin sovitettua yhteen..Antaa vaikutelman, että lusikkaan voisi ihan tarttua..

  4. Kiinnitin huomiota herkkään jälkeen ja erikoisen kauniisiin sävyihin. Valon kuultaminen töissäsi on kiehtovaa. Terapeuttista jo pelkkä katsominen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *