Rauhallisuus ja luottamus

Rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne

Otsakkeen sanat ovat pyörineet mielessäni jo parin päivän ajan. Tänään vasta päätin tehdä jakeen kortiksi käyttäen tabletilla olevia kuviani. Maisema on loppukesän auringonlaskusta. Tuon hetken jälkeen laskeutuu pimeys, musta pimeys. Emme kuitenkaan hätäile tämän pimeyden edessä, koska tiedämme aamun koittavan ajallaan.

Meillä on Raamatussa sanottu myös lopun ajan merkkejä, kuin ajan illan sävyjä. Ne eivät loista kauniina, vaan pikemminkin tuovat levottomuutta. Voimme etsiä itsellemme rauhallisen ympäristön, ja voimme kuunnella kuinka Vapahtajamme sanoo tästä hetkestä ennen yötä: ”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.” (Luuk.21:28)

Mitä odotamme siis? Biblia 1776 sanoo tuon jakeen loppuosan näin: ”sillä teidän lunastuksenne silloin lähestyy”. Tähän viittaa myös Room. 8:23, ruumiimme lunastukseen. Silloin loppuvat ahdistukset ja vaivat, joita koemme täällä ajassa.

Jesajan jae on toki lausuttu erilaiseen tilanteeseen. Nyt Jumala on nostanut sen Henkensä kautta minun lohdukseni. Tuo ”te ette tahtoneet” ei ollut aivan helppo kirjoittaa korttiin. Kyse on siitä, että koen itse sen kuinka monet asiat ovat vetämässä minua levottomuuteen ja murheisiin. Siispä sanon nyt ja usein Jumalalle, taivaalliselle Isälleni: ”Tahdon oppia luottamusta ja rauhaa viivähtämällä sanan äärellä ja katsomalla Kristukseen. Auta minua tässä.”

Ceta Lehtniemi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *