Ceta Lehtniemi

 

portailla-antin-ottama Antti Lehtniemen ottama kuva 9.7.2016, ja alempi on otettu viisi vuotta myöhemmin v. 2021


Ceta Lehtniemi

Olen 1950 syntynyt, jo eläkkeellä oleva terveyskeskushammaslääkäri. Elämäni ensimmäiset 19v. elin Nokian Linnavuoressa. Nyt asun mieheni, Antin, kanssa Lohjalla. Kesät vietämme saaristossa. Kuvaaminen ja kirjoittaminen merkitsevät minulle paljon. Kotisivujani aloin kuitenkin pitää lähinnä hengellisen jakamisen ja yhteydenpidon vuoksi.

Olen mukana joissakin taidealan yhdistyksissä, tosin varsin passiivisesti. Käyn mielelläni näyttelyissä tai matkoilla. Olen työelämässä mukana ollessani ajatellut, että nämä asiat voisivat liittyä eläkevuosiini. Tuntuu vaan, että mikään taiteen tekeminen ei oikein käynnisty. https://youtu.be/24Xfd8btQSk

Lisään vuonna 2020 tähän, että kirjojen ja korttien tekemisestä tuli pääharrastukseni. Kirjoja julkaisen vain muutaman kymmenen kappaleen painoksen, ja pyrin saamaan kirjastoon niitä. http://cetalenan.fi   Vuonna 2022 tilanne on muuttunut sikäli, että nyt olen enemmän ihmisten kanssa tekemisissä Helsingin Luther-kirkossa ja Lohjan Seudun Kristillisissä Eläkeläisissä (krell) sekä arkisissa tilanteissa.. Kirjojen ja korttien teko on juuri nyt vähäistä.

Olisi kyllä suuri halu palvella vielä hengellisellä alueella ja myös opiskella uutta. Tätä olen saanut toki paljon tehdä seurakunnissa ja kristillisissä yhdistyksissä. Käyn läpi vanhoja puheitani ja kirjoituksiani ja samalla siivoan tietokonettani. Monenlaista löytyy. Ehkä vanhojen, hyvien hengellisten kirjojen lukeminen ja referointi on sitä mitä muut eivät harrasta? Samoin kuvien, sanan ja runojen alueella on sellaista, mitä voin kehittää. Syksyllä 2022 on minulta jo jotain krellin tilaisuuksissa.

Olen hiljakseen tallettamassa kotisivujeni materiaalia, jotta eivät häviä kokonaan. Lähivuosina arvelen siirtyväni pois kotisivuiltani ja facebookista. Tosin en ole varma asiasta. Aina vaan olen antanut näille asioille jatkoaikaa. On myös pyydetty, etten lopettaisi. Tämä tuntuu tietysti hyvältä. Olen tehnyt myös kotisivut kahdelle tutulle ihmiselle. Varmaan tekisin lisääkin.Vakavaa arviointia liittyen islamiin. Tässä ei ole kyse ihmisten arvioinnista, vaan yksinomaan opin ja poliittisen islamin ja ääri-islamin arvioinnista. Samoin arvioin kristinuskoa, joka tahtoo sulautua muihin uskontoihin etsien inhimillisellä pohjalla yhtäläisyyksiä. Itse kiinnitän huomioni ytimeen, tärkeimpään ja olennaiseen. Tällä hetkellä on esillä kovin vähän tällaista tärkeää islamin ja kristinuskon vertailua. Siksi poimin nämä artikkelini näin esille. Meillä on pitkä perinne liittyen arviointiin. Sitä ei saa hukata.

Islamista tiiviisti

Islamiin liittyviä kirjoituksiani pdf-muodossaLokakuussa olimme lähdössä taas kerran mökille, ja otin postilaatikosta lehden lukeakseni sen, ja käyttääkseni sytykkeenä. Siinä ehdoteltiin osallistumaan kirjoituksella, ja tartuinkin heti ajatukseen. Minulla on niin pyörinyt mielessäni se, miten voisin tuntea Lohjan kotipaikakseni. Tämäkin kirjoitus osaltaan auttoi minua. Esimerkiksi naapurit merkitsevät minulle paljon, ja tutut maisemat. Mukaan nappaamani lehti toimi sytykkeenä, mutta eri tavoin kuin ajattelin. Säilytän omana muistona täällä sivustollani niin kauan kuin pidän yllä tätä.

kirjoitukseni-lokakuussa

Paluu aloitussivulle eli uusimpaan artikkeliin https://ceta.nettisivu.org/category/yleinen/