Mikko Paunio, Opetushallitusta on huijattu (osa US:n poistetusta puheenvuorosta)

Otin sivuilleni lainauksen Mikko Pauniolta, koska hän käsittelee tässä lyhyesti joitain tärkeitä asioita siltä pohjalta, mitä hän on itse nähnyt ja kokenut erikoislääkärinä ja tavallisena ihmisenä. Steinerin opit, ja näistä seuraava rokotuskielteisyys, sekä oikean lääketieteellisen hoidon laiminlyönti, ovat vakavia asioita, joihin vain harva uskaltaa puuttua. Paunio ottaa kantaa Marjo Kyllösen kasvatustieteelliseen väitöskirjaan, joka lienee nykyisten opetusreformienkin taustalla.

Itse tutustuin jo jonkin verran Kyllösen väitöskirjaan, ja tutkin vielä lisää. Holistinen ajattelu pisti silmään, samoin se, ettei nykyisen kaltaiseen perustiedon ja todistuksen saamiseen edes tähdätä. Valtava kuilu on omaan ajatteluuni, jossa arvostan nykyisen peruskoulun antamaa pohjaa eri yliopisto- ja ammattitutkinnoille, ja yliopistolliseen matemaattisluonnontieteelliseen, tai lääketieteelliseen tutkimukseen. Jos ei ole mitään kunnollista opillista perustaa, peruskoulun antamaa ”kivijalkaa”, niin ei tämä ”kaikki vaikuttaa kaikkeen” ajattelu tuo kenellekään vähitellen elämän aikana ammattitaitoa muuta kuin hyvin rajoittuneille aloille.

Blogien osoitteet

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi
http://mikkopaunio.vapaavuoro.uusisuomi.fi

Mikko Paunio

Käyttäjän esittely

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on dosentuuri Helsingin yliopistossa epidemiologiassa. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 . Kirjoittajan uusin julkaisu on Auditoriumin 2015 julkaisema ”Vihreä Valhe – Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset.

 

Opetushallitusta on huijattu!

23.10.2016 08:00 Mikko Paunio

Poistan kirjoituksen alusta mielestäni liian henkilökohtaisen osuuden. Se on löydettävissä linkkien kautta.

Uusi Suomi poisti puheenvuoron. Harmi siinä mielessä, että juuri tämä Kyllösen väitöskirja on pohjana koulun uudessa opetusohjelmassa, ainakin osaksi. Minusta nyt pitäisi keskustella näin tärkeästä aiheesta. Marjo Kyllösen väitöskirjaan on tässä tallettamassani puheenvuoron loppuosassa linkki.

Itseäni on askarruttanut se, säilyykö vielä vankka matematiikan ja luonnontieteiden perusta kouluopetuksessa. Luovakin ajattelu tarvitsisi perustietoa myös näillä alueilla. Esimerkkinä voi olla tuo Paunion mainitsema tuhkarokkorokotus. Nyt on suuri valta henkilöillä, joilta puuttuu matemaattisluonnontieteellinen ajattelu. Kasvatustieteelliseen tiedekuntaan heitä tuskin on eksynyt.

 

Paunion puheenvuoron loppuosa:

Marjo Kyllönen on nyt ehdolla Helsingin kaupungin opetus- ja sivistystoimen toimialajohtajaksi.

Tutustuimme huolella hänen väitöskirjaansa https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/66841/978-951-44-8630-2.pdf… , jota hän hän vilpillisesti mainostanut LinkedIn-profiilissaan. Hän vielä viime viikkoon asti mainosti saaneensa väitöskirjastaan arvosanan ”excellent”. Nyt hän on poistanut tämän maininnan profiilistaan. https://fi.linkedin.com/in/marjo-kyll%C3%B6nen-22a26392

On skandaali, että Marjo Kyllösen väitöskirja ylipäätään sai painatusluvan Tampereen yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan johtokunnalta vuonna 2011.

Vetoomukseemme perehtymällä voi tämän blogin lukija helposti itse perehtyä tämän Marjo Kyllösen murheellisen hengentuotteen laatuun.

Olemme tehneet Tampereen yliopiston rehtorille tutkintapyynnön väitöskirjaan liittyvien prosessuaalisten ongelmien ja epäilemämme tiedevilpin vuoksi. Tutkinta on käynnistynyt.

Miksi tämä tulevaisuuden tutkimuksen alaan kuuluva väitöskirja on nyt tullut poliittisesti niin räjähdysherkäksi tämän meidän lapsemme julman kohtelun kanssa, että helsinkiläiset vihreät kärkipoliitikot ja heidän luotetut virkamiehet opetusvirastossa ovat nyt paniikissa ja koettavat nyt epätoivoisesti sensuroida kaiken keskustelun erityisesti ”Tulevaisuuden Koulu” fb-ryhmässä.

Tämä johtuu siitä, että Marjo Kyllösen väitöskirja on keskeinen taustaselvitys Opetushallituksen uudelle peruskoulun opetussuunnitelmalle. Kaikki viime kuukausina julkisuudet hoetut tästä opetussuunnitelmasta peräisin olevat muodikkaat ilmaisut kuten kuten ilmiöoppiminen, yhteisöllisyys, jaettu johtajuus ja avautuminen yhteiskuntaan on kopioitu Marjo Kyllösen sotkuisista ajatuksista. Myös nyt paljon opettajien keskuudessa kritiikkiä saaneen digiloikan alkuperä liittyy Marjo Kyllösen esiin nostamiin steinerilaisen Ivan Illichin alunperin esittämiin ajatuksiin.

Marjo Kyllösen  väitöskirja on niin humoristinen steinerpedagoginen tekele, että emme kyenneet naurunpyrskäyksiltä välttymään luettuamme sitä. Tieteen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

En rasita lukijaa tämän enempää yksityiskohdilla, mutta totean sen, että Marjo Kyllösen ajatusten mukaanottaminen peruskoulun uuteen opetusohjelmaan, on kärjistetysti sama kuin, että soteuudistuksen yhteydessä luovuttaisiin lääketieteen saavutuksista ja ryhdyttäisiin maakuntien omistamissa sairaaloissa antamaan steinerilaiseen uskomuslääkintään perustuvia energia-, homeopatia-, kristalli- ja reikihoitoja.

Marjo Kyllösen steinerhumpuuki myy nyt hyvin. Se ei vielä myynyt hyvin, kun olin Helsingin terveyslautakunnassa sosialidemokraattien mandaatilla 1990. Silloin vihreiden edustaja lautakunnassa yritti väen väkisin ajaa kehitysvammaisten Marjatta-kouluun homeopaattisia puoskareita. Järkytyin tästä ja soitin mm. kehitysvammalääkäreille, jotka olivat kauhuissaan. Kehitysvammaiilla lapsilla on usein vaativaa epilepsialääkitystä. Tämän lääkityksen laiminlyönti voi olla kohtalokasta tällaiselle lapselle. Vihreä aloite kuivui kokoon.

Olin tätä ennen saanut ensimmäisen kosketuksen steinerhumpuukiin 1988 julkaistun väitöskirjani myötä. Siinä selvittelin mm., miksi jotkut perheet eivät ota rokotuksia. Oma erityisryhmänsä ovat juuri Steiner-koulujen lapset. Steiner-koulut muodostavat jatkuvan uhan Euroopassa tuhkarokon eliminaation onnistumiselle tuhkarokon suuren tartuttavuuden vuoksi. http://aje.oxfordjournals.org/content/148/11/1103.long

Olen pitkän tieteellisen urani aikana perehtynyt erityisesti tuhkarokon eliminoimisen kriittisiin strategisiin haasteisiin mm.   http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1517/14656566.4.8.1215. YK:n mukaan vuoden 2000 jälkeen tuhkarokkorokotus on pelastanut elämälle 15,6 miljoonaa lasta http://www.un.org/sustainabledevelopment/wp-content/uploads/2015/08/Fact…

Rudolph Steiner näki näkyjä sisäavaruuslennoillaan ja pohti 1910 Hampurissa steineristien keskuudessa kanonisoidussa esitelmässään ”Karma in relation to accidental illness” erityisesti lapsena sairastetun keskeistä merkitystä sielunvaelluksen onnistumiselle