Esirukous

Yhdessä on hyvä rukoilla

Voit kirjoittaa kohtaan ”kommentti” esirukouspyynnön. On hyvä käyttää nimimerkkiä siinä kohdassa, missä kysytään nimeä. Lopussa kysytään vuosilukua. Kun rukouspyyntö on täällä, niin myös sivustoni lukijat voivat muistaa sinua ja asiaasi. Kiitostakin saa laittaa.

En vastaa yksityisesti omalla sähköpostiosoitteellani esirukouspalstalle kirjoittaville kuin pyynnöstä ja täysin poikkeustapauksessa. En vastaa lainkaan yksityisesti siinä tapauksessa, jos sähköpostiosoitteena on ainoastaan jokin kirjain- tai numeroyhdistelmä. Myös näiden lähimmäisteni arkuuden ymmärrän todella hyvin, ja tarpeen pysyä tuntemattomana myös minulta. Kyse on yksinomaan siitä, että tahdon varjella käyttämiäni laitteita viruksilta, mainosliitteiltä ja roskapostilta. Pyrin sen sijaan muokkaamaan jokaisen viestin hienotunteisesti tänne sivustolleni. Ceta

Fil. 4:6-7: Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.” (Ps.50:15)

Meillä on Jumala, joka tahtoo auttaa jokaista Hänen puoleensa kääntyvää avun tarvitsijaa. Hän ei ole neuvoton. Hän tahtoo antaa tulevaisuuden ja toivon.

15 vastausta artikkeliin ”Esirukous

 1. cetalena Artikkelin kirjoittaja

  Tuo Jesajan kohta on minullekin tavattoman rakas, kiitos! Mennään kaikki näin yhdessä eteenpäin toisiamme muistaen.Näillä rukoushetkillä on merkitystä.

 2. liisa

  Tulen myös mukaan muistamaan sinua ja perhettäsi rukouksin. Tuli vaan äkkiä mieleeni katsoa, mitä Cetan sivuille kuuluu.

  Minua on auttanut ja rohkaissut viime kuukausina seuraavat Jesajan kirjan sanat, eli Jumalan lupaus: – ”Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.” (Jes.41:10)

  Minulla on tapana myös hiljentyä herättyäni. Luen Raamattua, sekä erästä kirjaa, jossa on joka päivälle raamatunkohta, ja pieni kirjoitus. Tuo Jesajan kohta on ollut nyt mielessäni usein, ja juuri tänään se tuli taas esiin tuon kirjan kautta. Se oli taas avuksi päivääni.

  Jumala kuljettaa meitä monien ongelmallisten ja kipeiden tilanteiden kautta, ja vakuuttaa, että Hän on varmasti kanssamme. Tätä uskoa ja toivoa sinulle rukoilen, nimimerkki Mase.

  Myös Ceta otti esiin Joh. 14. luvun, joka alkaa Jeesuksen sanoilla: – ””Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun.” Tämä rohkaisi minuakin taas lisää. Koko luku on lohdutusta täynnä. Kiitos, Ceta.

 3. cetalena Artikkelin kirjoittaja

  Hei! Kiitos tämän rukouspyynnön laittamisesta. Itse olen nyt aloittanut sellaisen tavan, että luen hiukan Raamattua ja sen jälkeen pyrin muistamaan erilaisia esirukousaiheita. Pyrin säännöllisyyteen. Jännä, että tänään hyvin varhain sanan luvun jälkeen tuli mieleen kotisivuni esirukousaiheet. Tahdon kovin mielelläni muistaa teitä rukouksin. Muuten raamatunpaikka, minkä tänään varhain luin, oli Joh. 14. luku.

 4. Mase

  Rukouspyyntö perheeni ja avioliiton puolesta.
  Asia on arkaluonteinen enkä sitä voi tässä yksityiskohtaisesti avata.
  Tilanne on moni mutkainen kaikkinensa. Nyt on kriisin akuutein vaihe kuitenkin ohi tai ainakin toivon niin.
  Tähän liittyy vahvasti perheen keskellä olevat eri näkemykset Jumalan sanasta ja ihmiskuvasta.

 5. cetalena Artikkelin kirjoittaja

  Heikki, kiitos viestistäsi. On hyvä tunnustaa tavallasi halu etsiä ravintoa vääristä lähteistä, ja sanoutua irti voimista jotka vetävät pois Kristuksesta. Saat olla täysin turvassa, Kristukseen kätkettynä ja armon varassa kulkemassa eteenpäin. Jumala avaa Henkensä kautta sanaa. Rukoillaan myös yhteyksiä ja kirjallisuutta, jota kautta löytäisit hengellisesti ravitsevaa ja Kristukseen juurruttavaa sanomaa. Itsekin joudun tunnustamaan, että tämän aamuyön aikana olen kysellyt mitä kävisin läpi näillä sivuillani, mitä ottaisin matkalleni mukaan sellaista mistä löytyisi syvällistä jaettavaa. Yksi kirjanen tai vihkonen tulikin mieleeni: ”Kristus hallitsee”, Osmo Tiililä, 1930. Aikaani en tiedä, mutta tahtoisin käyttää sitä näihin keskeisiin asioihin. Näissä minut pysäytettiin. On armoa, kun meitä pysäytetään.

 6. Heikki

  Olen lukenut sivulle 84 Sovituksen syrjäytymisestä sivuraiteelle. Kiitän tästä tekstistä, on todella syvää luotaavaa ja kohti käyvää. Haluan tunnustaa syntini etsiä ravintoa sieltä mistä sitä ei saa ja sanoutua samalla irti tietyistä avioliittoleirien opetuksista, Kriton opetuksista, Elävät Vedet kursseista, yms. samankaltaisista seminaareista ja joogasta. Kiitos, että vain Jeesuksen veri voi puhdistaa minut kaikesta tästä. Haluan oppia tuntemaan vain ylösnousseen Kristuksen ja halajan rukiista sanaa. Uskon, että Hän on minut tähän tilanteeseen armollaan vetänyt ja valmistanut jo ulospääsyn, kunnia olkoon Isän, Pojan ja Pyhän Hengen, Amen.

 7. cetalena Artikkelin kirjoittaja

  Ape, vastasin kovin lyhyesti, kun olin jäämässä pois bussista. Huomaan, että sain rukouspyyntösi kyllä sydämelleni, ja olen muistanut. Rukoilin myös hiljaa itsekseni Helsingin Luther-kirkon messun yhteydessä, sen rukousosassa. Kotisivuillani käyvät ystävät myös muistavat rukouksin.

 8. Ape

  Rukouspyynto olosuhteitteni ja elämäntilanteeni puolesta. pyydän apua ongelmiini ja epätietoisuuteen, pyyntöihini jotka Jumala kaikki tietää tilanteeni on raskas.

 9. cetalena Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos, Heikki! Muistetaan viikonloppuasi, sekä myös jo aiemmin esirukouksissa olleita asioita. Kirjoitat niin, että on todella helppo yhtyä siihen mitä sanot. Ceta

 10. Heikki

  Kiitän Ceta rukouksesta, olen menossa Karkun miesten seminaariin viikonloppuna, rukoilen johdatusta ja armoa miesten seurassa. Itsetuntoni on heikko ja sen vuoksi koen mustasukkaisia tunteita (juontuen lapsuudestakin) ja sehän tekee huonoa suhteelle, koska siinä syyllistää toista aiheetta. Vaimoni on sosiaalinen ja kaikkiin ihmisiin kontaktoiva minä taas vetäytyvämpi. Sehän on kuitenkin rikkaus koska olemme Jumalan luomana erilaisia.
  Haluan sulkea kaikki ikävät ajatukset ja mielikuvat Jeesuksen veren puhdistettavaksi ja kiitän että Hän rakastaa minua sellaisena kuin olen. Herra siunatkoon sivusi ja kirkastakoon nimensä tätäkin kautta, Amen!

 11. cetalena Artikkelin kirjoittaja

  Robert, muistan sinua rukouksin. Puhutaan yhdessä Jumalalle tilanteestasi. Muistathan kuitenkin, ettei sinun arvosi, eikä asemasi Jumalan lapsena ole kiinni siitä, jaksatko sinä töissä. Taivaallinen Isä pitää huolen lapsestaan, ja hoitaa rakkaasti kaikissa tilanteissa. Saamme aina jäädä Jeesuksen varaan. Hän on meidän pelastajamme, ja hän on lohduttajamme sekä uskollinen esirukoilijamme.

 12. cetalena Artikkelin kirjoittaja

  Heikki, muistin sinua tässä heti rukouksin. Kiitos, kun kerrot taustoistasi ja myös puolisosi taustoista. Saamme todellakin olla heikkoja, eikä uskomme perustu mihinkään meissä olevaan. Kristuksen työ puolestamme riittää aina vaan. Viisautta, armoa ja rakkautta, sekä aikaa toiselle tarvitsemme aina avioliitossa. Itse olen nähnyt myös sen, että äärikarismaattisuudessa on jotain samaakin kuin Henkisen hyvinvoinnin alueilla. Ja meissä kaikissa on paljon samaa, ja sama tarve elää Jumalan yhteydessä levossa, ja kokea rauhaa. Minusta on hyvä, että koet Jumalan saattaneen teidät yhteen. Meillä on todella rukouksia kuuleva Jumala, ja Jeesuksen veri suojana. Jumalan sanan äärellä kannattaa olla, ja ammentaa myös itsekseen tätä kautta. Se ei jää tyhjäksi eikä turhaksi koskaan (Jesaja 55:10-11).

 13. Robert

  Olen ahdistunut ja väsynyt. Olen ollut viikon töissä ja väsynyt jo. Herra anna minulle rauha ja voimia. Herra haluan jaksamaan olla töissä.

 14. Heikki

  Hei Ceta,
  olen masentunut töihini, mikä onkin hyvä asia koska olen silloin lähempänä Jeesusta. Oma suoritukseni alkaa olla koluttu siis loppuun. Etsin kotia mistä saisin sieluuni ja henkeen oikeata ravintoa. Olen entinen karismaatikko ja parantumisryhmiä kolunnut kunnes tajusin etten voi itse itseäni parannella vaan Jumalan on aikataulut.
  Ex-vaimoni otti eron minusta kaksi v. sitten, nyt olen aviossa nykyisen kanssa. Hän on ollut n. 20 v kiinnostunut ja osallistunut Henkiseen hyvinvointiin. Tarvitsenkin viisautta ja armoa elää pelastettuna hänen rinnallaan, mutta uskon Jumalan saattaneen meidät ihmeellisesti yhteen. Kiitos että meillä on Jeesuksen veri suojana ja rukouksia kuuleva Jumala, Amen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *