Esirukous

Yhdessä on hyvä rukoilla

Voit kirjoittaa kohtaan ”kommentti” esirukouspyynnön. On hyvä käyttää nimimerkkiä siinä kohdassa, missä kysytään nimeä. Lopussa kysytään vuosilukua. Kun rukouspyyntö on täällä, niin myös sivustoni lukijat voivat muistaa sinua ja asiaasi. Kiitostakin saa laittaa.

En vastaa yksityisesti omalla sähköpostiosoitteellani esirukouspalstalle kirjoittaville kuin pyynnöstä ja täysin poikkeustapauksessa. En vastaa lainkaan yksityisesti siinä tapauksessa, jos sähköpostiosoitteena on ainoastaan jokin kirjain- tai numeroyhdistelmä. Myös näiden lähimmäisteni arkuuden ymmärrän todella hyvin, ja tarpeen pysyä tuntemattomana myös minulta. Kyse on yksinomaan siitä, että tahdon varjella käyttämiäni laitteita viruksilta, mainosliitteiltä ja roskapostilta. Pyrin sen sijaan muokkaamaan jokaisen viestin hienotunteisesti tänne sivustolleni. Ceta

Fil. 4:6-7: Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.” (Ps.50:15)

Meillä on Jumala, joka tahtoo auttaa jokaista Hänen puoleensa kääntyvää avun tarvitsijaa. Hän ei ole neuvoton. Hän tahtoo antaa tulevaisuuden ja toivon.

67 kommenttia artikkeliin ”Esirukous”

 1. Kiitos, rukoilen kyllä. Tähän aikaan tuntuu liittyvän paljon epäsopua ja pahan puhumista. Tämä on surullista. Ja kuitenkin Raamattu kehottaa rakkauteen. Keskinäisen rakkauden tulisi olla ihan merkkinä, josta Jumalan lapset tunnetaan. Tarvitsemme varmaan paljon esirukousta itse kukin Jumalan tahtoa etsiessämme ja kiusauksia välttääksemme. Jumala onneksi tuntee yksityiskohdat ja ihmiset, joista kirjoitit. Sanot: ”Paranna tuon miehen sydän, tee hänen uskonsa terveeksi. Auta että vihdoinkin lopettaisi tuon ”kiivailun” ja tekisi parannuksen.” Vasta kiinnitin tähän kunnolla huomioni. Eli palasin korjaamaan vastausta. Koen nyt, että on tärkeää rukoilla tämän pahaa häiriötä aiheuttaneen miehen puolesta. Saamme myös pyytää, että Jumala eheyttää ihmissuhteet, jotka ovat päässeet särkymään. Kyllä näinkin usein tapahtuu, ja anteeksiantamukseen saa turvautua.

 2. Anna Herra voimaa ja johdatus vaikeissa ihmissuhdeasioissa. Näet riitaisuuden ja yhteyksien katkeamisen, miten kolme palvelutyötä hajotettiin sielunvihollisen toimesta. Tee vihollisen teot tyhjäksi, eheytä ja palauta ihmissuhteet ja suureksi siunaukseksi olleet palvelutyöt.

  Näet uskovan miehen jonka sydän särkyi kun nainen johon hän oli ilmeisesti rakastunut alkoi seurustelemaan toisen kanssa. Mies tuhosi valheilla naisen maineen ja sai tuhottua seurustelusuhteen ja monet naisen ihmissuhteet sekä naisen kotona kokoontuneen Raamattu-ja rukouspiirin muka Herralta saatuna tehtävänä. Nainen joutui myös miehen puheiden takia palvelutyöstä pois. Tämä on henkivaltahyökkäys tuota naista kohtaan, sillä hän on johdattanut monia uskoon ja julistaa joka viikko evankeliumia eri kanavien kautta ja palvelee Herraa eri tavoin.

  Paranna tuon miehen sydän, tee hänen uskonsa terveeksi. Auta että vihdoinkin lopettaisi tuon ”kiivailun” ja tekisi parannuksen. Hän levittää yhä uusia juoruja ja syytöksiä naisesta, eikä pastoritkaan suostuneet puuttumaan asiaan. Tuo Jeesus muutos! Eheytä rikkoutuneet ihmissuhteet, etenkin seurustelusuhde jos se oli Herra tahtosi. Näet kaiken tuskan ja surun. Tuo totuus ilmi tuolle sulhaselle, ettei nainen ole demonin vallassa jne, kuten tuo kiivailija-mies väittää. Eikä muutkaan levitetyt valheet ole totta. Vapauta kaikista valheista. Palauta naisen maine ja tuo kaikki hänet hylänneet ja hänestä pahaa puhuneet parannuksen paikalle. Anna sovinto, rauha ja rakkauden yhteys.

  Jeesuksen Nimessä ja veressä. Ylistys Nimellesi Isä Poika ja Pyhä Henki. Kiitos rukouksista!

 3. Tulen mukaan rukoilemaan Johannan ja hänen läheistensä puolesta, ja koko tilanteen puolesta. Apua ja viisautta.

 4. Hyvä Johanna! Rukoillaan, on iso ja vakava aihe. Jumala on kuitenkin turva kaikissa tilanteissa. Tahdon rukoilla myös laajemmin kaikkien henkilöiden puolesta, joita tämä huoli koskettaa.

 5. Pyydän rukousta että saadan nämä talousvaikeuksiin apuja emme jaksa kohta jos ei helpota kamala tilanne ja emme haluaa firmaamme menettää pelottaa paljon 🙁

 6. Huomasin tämän vasta, anteeksi. Rukoilen asian puolesta, todellakin. Muista kuitenkin, että Jumala rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Myös toivon, että löytyisi ihan käytännön helpotusta tilanteeseen, toivon rohkeutta sinulle. Ennen muuta rukoilen, että Jumalan tahto toteutuisi. Hän tuntee sinut ja tilanteet.

 7. Oma heikkouteni lisää väsymystäni. Tarvitsen voimaa työssä ja toiminnassa jossa olen vapaa-ajalla mukana. Pelkään että on heikkouteni vahingoittavan molempia. Rukoilisitteko Jeesuksen tahdon tapahtumista,Hänen voimaansa!!!

 8. Kiitos, Ceta, kyllä huomasin:) Käyn joka päivä sivullasi kurkkaamassa, olisiko jotain uutta. Nyt oli aika pitkä tauko, ja jo ihmettelin, mihin olet kadonnut. Et ollutkaan kadonnut—:)
  Myös nimimerkki M. – jos olet lukemassa – kiitos palautteesta ja siunauksesta! Sillä on suuri merkitys. Vertaistuki on molemminpuolista. On hyvä jakaa asioita. Olen iloinen, jos sinua rohkaisi kokemukseni. Samantapaisia koetuksia olemme saaneet elää läpi. Ja sinä juuri parhaillaan, ja edelleen. Muistan sinua rukouksin. Herra myös sinua siunatkoon, ja antakoon voimia päivä päivältä.

 9. Johanna, muistan kyllä. Rukoilen nyt, kun näen tämän pyynnön.

 10. Oli näköjään kulunut muutama päivä katsomatta tänne. Liisa, huomaat varmaan lukea tämän!

 11. Hei…pyydön esirukousta työasiaani. Jumala veti sivuun, olen ollut pitkään ulkomailla hengell.työssä. Nyt minua on kehoitettu palaamaan, ja kaikki olisi valmista…paitsi työviisumi. Siihen tarvitana Jumalan apua ja ihme, kuten olen aiemminkin saanut. Kiitos jos muistat.

 12. Kiitos Liisa

  Sain oikeasti lohdutusta vastauksesta. Kävit läpi kaikkea sitä, mikä on ollut sinunkin tilanteesi, ja se on valtavan tärkeää vertaistukea. Oli monia kohtia jotka siunasivat.
  Herra siunatkoon sinua.

  Aavistan on monia joiden koettelemukset olleet sellaisia, että vaikea löytää sanoja. Tarinasi voi auttaa jaksamaan ja saa toivoa että Herra näkee ja kuulee.

 13. Tuntuu siltä, että tänä aikana monet ovat tiukoilla mm. työelämän vaatimuksissa ja paineissa. Niihin liittyvät ihmissuhteet. Ihmiset ovat myös usein vaativia, eivät kannusta, ja rohkaise, Kun olemme heikkoja jo itsessämme, jostain syystä, koemme, että on todella vaikeaa jaksaa päivistä toiseen. Koen myötätuntoa sinua, nimimerkki M. kohtaan.
  Itse olen ollut eläkkeellä jo kauan, mutta oli aika, jolloin työpaikalla oli kiusaamista, ja minä sain siitä myös osani. Olisi myös pitänyt suoriutua tehtävistä, joita oli jaksamisen kannalta liikaa. Ihmistyössä se oli raskasta. Olen myös herkkä, joten se vaikutti myös jaksamiseen. Tiedän tuon kuvaamasi ”kynnysmattofiiliksen”.
  Sinä kirjoitat näin: – ”Olen rukoillut sitä, että saisin Herran armoituksen jaksaa ja täyttää se tehtävä ja kolo joka täällä ajassa tarpeen.”
  Tämä on hyvä ja nöyrä rukous. Haluat tehdä tehtäväsi hyvin, ja koet sen saaneesi Jumalalta. Ehkä sinua vahvistaisi se lupaus, että joka hetki Herra on vierelläsi ja näkee kaiken, myös sinun epävarmuutesi. Hän on juuri heikkojen ja murtuvien ja kärsivien lähellä, itseasiassa siinä rinnalla. Menemme niihin vaikeisiin hetkiin Hänen kanssaan. Rukoillaan sinulle luottamusta tähän, ja että saisit myös kokemusta Hänen voimastaan ja rauhastaan, joka ympäröi sinut.
  Toisaalta – Jumala näkee myös sen, mitä oikeasti ja realistisesti ihmisinä jaksamme, ja Hän voi vaikuttaa olosuhteisiinkin niin, että tilanne helpottuu. Rukoillaan tätäkin sinun kohdallasi. Itse olen saanut kokea myös tätä. Hän auttoi, ja oikeaan aikaan jaksamiseni kannalta.
  Me emme itse pysty vahvistamaan itseämme, jos olemme heikkoja, epävarmoja ja hauraita. Vain Jumala voi armossaan ja rakkaudessaan sitä tehdä. Mutta juuri sellaisina olemme Isälle erityisen rakkaita. Me emme aina tiedä, miksi olemme tulleet heikoiksi, mutta Herra on luvannut olla juuri heikossa väkevä.
  Minua in jo monta vuotta rohkaissut nämä Jesajan kirjan sanat, olen varmaan tännekin ne kirjoittanut useasti. Otetaan nämä todesta, Jumalan lohdutuksena jokapäiväiseen elämään:
  Jes.41: 10
  — älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.
  Juuri äskettäin olen monena päivänä vedonnut Jeesuksen sanoihin: – Matt. 11:28 Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.
  Pyydetään tätä lepoa myös sinulle ja kaikille, joista sanot: – -” jotka eivät meinaa jaksaa vaatimusten paineissa, ja ovat helposti murtuvia.”
  Tämä aika on vaikea. Muistetaan toisiamme rukouksin. Tämä nyt myös Cetalle – tottakai.

 14. Kiitos! Todella tärkeää. Minusta tuntuu, että tämä tuli nyt aivan oikeaan hetkeen. Rukoillaan ja mietitään asiaa yhdessä.

 15. Kirjoitan jotakin henkisestä heikkoudestani, jos joku lukija kenties tahollaan kokisi jotakin samaa. Kärsin siitä, etten meinaa jaksaa ihmissuhteiden luomia jännitteitä ja paineita. On vaikeaa elää henkisesti epävarmana ja hauraana kun työelämässä olisi pystyttävä niin moneen. Annan helposti periksi ja sitten tulee kynnysmattofiilis. Olen rukoillut sitä, että saisin Herran armoituksen jaksaa ja täyttää se tehtävä ja kolo joka täällä ajassa tarpeen.
  Muistetaan Isän edessä niitä, jotka eivät meinaa jaksaa vaatimusten paineissa, ja ovat helposti murtuvia. Että Herra vaikuttaisi ja avaisi ovia ja antaisi mahdollisuuksia johonkin siunaavaan ja merkitykselliseen. Ja että evankeliumi pääsisi esiin.

 16. Kiitos tästä rukouspyynnöstä. On selvää, että en pysty ottamaan kantaa itse asiaan. Koen kuitenkin myötätuntoa, kun sinä ja lapsesi kärsitte homeongelmista. Muistan rukouksin. Nämä ovat kovin raskaita asioita. Ehkä vain se, joka on käynyt läpi jotain vastaavaa, voi ymmärtää. Jumalan apua saamme nyt pyytää, ja hän on luvannut kuulla. Häneltä tulee apu.

 17. Jeesus auta minua ja monia lapsiani! Homekriisi jatkunut lasten isän valintojen vuoksi jo 4 vuotta ja sairastamme yhä pahemmin, minä ja lapset. Vapauta meidät tästä piinasta vihdoin! Anna yksinhuoltajuus että saisimme vihdoin elää rauhassa ja toipua hyvässä sisäilmassa lasten kanssa, isä kiistää homeongelman vaikka lapset ja minä sairastamme yhä pahemmin ja minun pitui muuttaa pois jo viime vuonna turvakodin kautta kun en enää voinut hengittää kodissani. Armahda! Auta oikeudenkäynnissä!

 18. Virpi, viestisi koskettaa syvästi. Jo aiemmin kerroit kivuistasi. Muistan rukouksin. Taivaan isä tietää tilanteesi. Isä näkee myös läheisesi, myös sen mikä sinun merkityksesi ja tehtäväsi on. Eli sisällytän rukoukseeni pyynnön, että Jumalan tahto toteutuisi, ja että saisit kokea olevasi rakastettu ja arvokas, sekä myös pyydän helpotusta kipuihisi.

 19. Pyydän rukousta että Isä ottaa minut pian taivaan kotiin isoäidin, isoisän ja enon luo vaikean vamman vuoksi jonka takia ei pysty elää enää elämää.

 20. Näyttää todella siltä, ettei artikkelikuva (runo +kuva) avaudu täyteen kokoon. Nyt se on ihan tavallisena kuvana. Täytyy joskus katsoa miten avautuu tietokoneella. Olen ollut vain tabletilla kotisivuillani viime aikoina. Jos pidän kommenttimahdollisuuden uusille artikkeleille sekä laitan esille vieraskirjan ja esirukouksen, saatan saada roskapostia jopa 60-70 kpl päivässä.
  Hyvä, kun rukoilet Virpin puolesta.

  Tein sivun ”Yhteydenpito eri asioissa”. Käytä HAE -toimintaa. Tuota kautta löytyy myös esirukous ja vieraskirja. Muutakin löytynee.

 21. Ceta, tämä on ainoa sivu, jossa kommenttimahdollisuus. Artikkelisi Lohdutuksesta alussa on runo ja kuva. Se ei aukea suuremmaksi napsauttamalla. Toki osaan suurentaa sen, mutta ehkä kaikki eivät osaa. Ehkä kuva löytyy jostain muualta?
  Muistan myös Virpiä. Kivut voivat olla kroonisia, ja kaikki inhimillinen apu jo käytetty. Jatkuva kipu on erittäin stressaavaa. Joten koen myös myötätuntoa. Jospa Jumala antaisi hänelle omaa lohdutustaan, ja myös viisautta selvitä kiputilan kanssa, ja toki pyydetään Jumalalta myös kivun lievenemistä ja paranemista.

 22. Virpi, anteeksi etten huomannut aiemmin. Muistan rukouksin. Olet varmaan käynyt lääkärillä vaivojesi vuoksi. Tunnen myötätuntoa sinua kohtaan. Pyrin nyt muistamaan sinua rukouksin pidemmän jakson. Ceta

 23. Pyydän rukousta että kivut ja vaivat päästä varpaisiin vartalon vasemmalla puolella väistyvät, että se alkaa toimimaan terveesti ja saan toimintakykyni takaisin.

 24. Nimimerkki Matille. Otan pysyväksi rukousaiheeksi.
  ——-
  ”Tiedän, olen kokenut, tunteen, että nyt en jaksa, Tuntuu, että kaikki hyvä on otettu pois. Päivissä ei ole tarkoituksen tuntua, ahdistaa sekin ajatus, että huominen on samanlainen kuin tämä koetusten päivä.

  Juuri viime päivinä olen äkkiä ymmärtänyt, ja huomannutkin, että valo on jo lisääntynyt. Kevättä kohti ollaan menossa, Se ei tunnu kuitenkaan siltä, kun illat ja yöt ovat vielä pimeitä. Kuitenkin elän yhden päivän, ja siinä askeleen kerrallaan, iltaan. Ja eräänä päivänä näen jo kevään varmat merkit. Kuljen siinä tahdissa, mitä on voimia.

  Minäkin rukoilen Matille toivoa. Askel askeleelta kuljetaan – vaikka niin usein rankkojen koetusten kautta, silti Jumala on aina Jeesuksessa lähellä, Hänen valonsa on olemassa pilvienkin takana. Saamme kuin levätä Jumalan rakkauden varassa, vaikka on sairautta, yksinäisyyttä, mitä tahansa. Pieni lapsikin tulee isänsä tai äitinsä syliin, kun on paha olla. Paha olo ei katoa välttämättä, mutta siinä on turvallista sairastaa ja murehtiakin. Tunteet vaihtelevat, voimia on vaihtelevasti, mutta Jumalan suojassa olemme koko ajan. Hän tuntee meidät, ja kaiken kivun ja ahdistuksen.”

 25. Matti, kiitos esirukouspyynnöstäsi. Rukoilemme, voin sanoa näin, koska tiedän miten sanasi koskettivat. En oikeastaan löydä nyt lohdun sanoja. Sen tiedän, että useampi tuntemani ihminen on löytänyt uutta, kaunista, lohdullista ja turvallista elämäänsä, tulevaisuuden ja toivon kuten sanakin lupaa. Nyt kuitenkin elät vaihetta, ettet näe mitään hyvää edessä päin. Jaksa vielä odottaa ja toivoa. Rukoillaan kaikki puolestasi. Rukoillaan vähittäistä muutosta.

 26. Pyydän esirukousta sairauksista paranemisen, vapautumisen, siunauksen ja johdatuksen puolesta. Olen uskovainen mies ja uskonelämäni on ollut suurimmaksi osaksi tuskaa ja kärsimystä yli 20 vuotta. Yhtään unelmaa en ole elämässäni saanut ja se vähäinen hyvä mitä minulla oli, on otettu pois. Olen menettänyt lähes kaiken, fyysisen ja psyykkisen terveyteni,sosiaalisen elämäni, elämäniloni ja vaimoni. Elämäni ei ole ollut uskovaisena siunattua vaan enimmäkseen koettelua, kärsimystä ja tuskaa. En jaksa enkä halua enää elää. Olen toivonut pääsyä taivaan kotiin jo vuosia.

 27. M-L pyysi vielä kerran laittamaan rukouspyynnön sinulle. Silmäleikkaus on huomenna aamulla n. klo 7.

  Pyydetään, että leikkauksen jälkeen silmä toipuisi hyvin, joten hyvin tärkeää on, että M-L saisi hänelle määrätyt tipat tiputettua kunnolla silmään. Hän saattaa ehkä tarvita apua siihen.

 28. Rukoillaan M-L:n puolesta. Muistan näitä kaikkia asioita mielelläni.

 29. Olen taas M-L: n asialla. Vatsaongelma meni ohi, mutta nyt on uutta aihetta esirukoukseen. Silmälääkäri totesi toissapäivänä, että hänellä on pitkälle kehittynyt kaihi toisessa silmässä. On nyt leikkausjonossa. Toisessa silmässä on vielä kohtalaisen hyvä näkö silmälasien avulla.

  Rukousaiheeksi, että hän pääsisi mahdollisimman pian leikkaukseen. Ja toisena asiana, että toisessa silmässä kaihi ei leviäisi ennen leikkausta, eli näkö siinä säilyisi. Jotain on siinäkin jo näkyvissä.

  Hänellä on myös tullut kipua polvitaipeeseen, ja se vaivaa vain öisin. Nukkuminen on huonoa.

  Hän kiittää myös kaikesta esirukouksesta tähän mennessä. Moni asia on korjaantunut hänen elämässään. Ja pääasia on, että hän luottaa Jumalan apuun kaikessa. Ollaan siitä kiitollisia 🙂

 30. Muokkasin viestiä, mutta laitoin esille. Muistan toki rukouksin. Nämä vatsavaivat voivat olla todella harmillisia. Joskus apu voi tosiaan löytyä ihan tavallisista asioista. Rukoillaan, että näin kävisi.

 31. M-L pyytää esirukousta vatsaongelmansa takia. … Pyydetään hänelle viisautta asian hoitamisessa, mm. ruokailun suhteen.

 32. Ilolla yhdyn tähän rukoukseen. Kiitos sinulle!

 33. Jeesus, anna ystävän uskon kasvaa, vahvistua ja tulla palavaksi. Jeesus, tiedät hänen epäilyksensä ja kysymyksensä. Anna hänelle uutta voimaa ja auta kaikkien vaikeuksien keskellä.

 34. Olen nähnyt 31.5. tulleen rukouspyynnön, ja muistan täällä itsekseni.

 35. Muistan rukouksin todellakin. Koen usein vaikeaksi laittaa runsaita lohdutuksen sanoja. Nyt tulee kuitenkin mieleeni, että ”Herra kuulee minun itkuni äänen”. Tämä on osa psalmia 6. Itku voi olla jopa jopa äänetöntä itselle tai muille, mutta ei Herralle silloinkaan. Uskon, että myös muut rukoilevat puolestasi. Anotaan myös viisautta lääkeasiaan. CetaLena
  Ps. Tein ison kuva/jae -kortin ”Herra tahtoo hoitaa …” Se on oikean laidan vimpaimissa.

 36. Itkuisuuteni loppumista tai viisautta, pyydänkö vahvempia lääkkeitä.

 37. Muistan M-L:n rukousaiheita täällä saaristomökin hiljaisuudessa. Hyvä, että osanottokirje meni nopeasti perille. Ceta

 38. M-L pyytää esirukousta silmiensä puolesta.

  Luettuani viestin lyhensin sen näin. Laitan yhteiseksi rukousaiheeksi. Muistan täällä. Ceta

 39. Eero, kiitos! On hyvä, kun voin näin rukouksin olla mukana tässä työssä. Välillä tuntuu, että on niin irrallaan ja kaukana kaikesta hengellisestä työstä, ja etsii sitä omaa paikkaansa. Rukoilen todella mielelläni.

 40. Järjestämme kadun kansan joulujuhlan Hämeessä 16.12.2019. Pyydän esirukousta, että Jeesus toimisi voimakkaasti pelastaen, uudistaen, vapauttaen ja parantaen ihmisiä ja että ei sattuisi mitään kielteistä.

 41. On niin tärkeää, että kerroit moninaiset huolesi. Tahdot varmaan ennen muuta, että rukoilemme pidemmällä ajanjaksolla sinun ja perheesi puolesta. Raamatussa kehotetaan kantamaan toistemme kuormia. Tämä voi tarkoittaa myös sitä, että kannettava matka ei ole aivan lyhyt taival. Ajattelin pyytää sitä, että saisit vähitellen nähdä Jumalan apua yhdellä ja toisella alueella elämässäsi. Myös toiset rukoilevat puolestasi.

 42. Pyydänrukousta poikani puolesta.on kovin väsynyt koulunkäynnistä ja vaatii itseltään paljon.isä auta häntä anna oppimisen taitoa.auta että hän tuntisi myös helppotta opetella.auta ettei koulussa kukaan kiusaa ja että hän pärjää siellä.auta herra anna hänelle terveyttä kiitosta?kestä.auta meitä vanhempia olemaan tukemana kärsivällisiä.auta ettei tule pahoja ongelmia.herrapyyhi häneltä lapsuuden traumat pois auta häntä luottamaan että kotona kaikki on hyvin auta meitä olemaan sen luottamuksen arvoisia.isä siunaa tämä päivä siunaa minun työpaikan asiat auta että en olisi epäarvoisessa asemassa saisin tukea ja iloa tehdä työtä.hrrra siunaa raha-asiani.auta että saa laina. Joka auttaa auta minua maksamaan velkani auta muutaminut että saisin asiani kuntoon. Ja voisin turvata perhettäni auta herra auta.siunaa avioliittoamme anna rakkautta ja että pääsemme lähemmäksi toisiamme auta että käyttäväni antavat anteeksi ja maksuaikaa minulle.anna Miun syntini anteeksi pysyi läheisten mielestä pahat tekoni pois.siuna koirani auta että saamme vielä pitää hänet.paranna hänet hera ota patti kyljestä pois.isä kuule hutoni.auta että pääsen siihen psykoterapiaa että elämä ja asiat järjestyvät.auta ystävää masennuksen kanssa.anna hänelle uusi työ ja uusia asioita jotka parantaisivat.siunas ystävääni joka on pyytänyt apua rukousta terveysongelmista isä auta tätä uskonsisarta.aamen

 43. Hei! Yhdyn tähän rukoukseen. Marja-Liisa on itse uskollinen esirukoilija.

 44. Marja-Liisa pyytää esirukousta terveysasioittensa puolesta. Hän oli tutkimuksissa tänään vatsavaivojensa takia. Tulokset verinäytteistä tulevat ensi viikolla, jolloin selviää, onko tarvetta jatkotutkimuksiin.. Pyydetään, että asia selviää, eikä ole mitään kovin vakavaa.

 45. Tulen mukaan rukoilemaan MH:n puolesta. Tuli mieleeni tuttu raamatunkohta:
  Fil.4:
  6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
  7 ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.”

  Tärkeintä on, että saamme rauhan, ja luottamuksen Jumalaan. Epätietoisuus on ahdistavaa, ja monet käytännön asiat, jotka tuntuvat olevan kesken, vaivaavat mieltä.

  Jumala luo uutta. Hänen tahtonsa on uudistaa uskomme ja viedä vaikeiden asioiden läpi, tukien ja auttaen. Niin Hän on luvannut. Minulle on omassa elämäntilanteessani jo kuukausia ollut tärkeä ja lohdullinen tämä Jesajan kirjan lause:

  Jes. 41:
  10 Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.

 46. Hei! Kiitos esirukouspyynnön laittamisesta. Olen välillä oikein ihmetellyt miten siunaavana koen sen, että voin rukoilla toisten puolesta. Usein aiheet menevät lähelle myös omia pyyntöjäni. Meillä on uskollinen Jumala, ja hän vastaa lastensa rukouksiin. Ceta

 47. Hei rukoilisitko pikaisesti elämäntilanteemme puolesta. Pyydän Jeesukselta uutta mahdollisuutta kaikessa ja uutta elämää. Pyyntö työhön ja asuntoon liittyvässä asiassa sekä epätietoisuudessa. Lisäksi apua muissa ongelmissa sekä uskossa uudistumista. Apua uskovien yhteyteen löytämiseen. Että Jumalan tahto elämässäni toteutuisi.

 48. Haluan myös rukoilla Matiaksen puolesta. Tässä maailmassa on niin paljon asioita, jotka vievät helposti rauhan, kivut myös. Rukoilen Matiakselle luottamusta hyvään Jumalaan. Pelastus on todella valmiina Jeesuksen sovitustyössä. Hän kantoi ristille syntimme ja sairautemme myös. Hän tietää, mitä on olla ihminen tässä maailmassa, ja siksi voi meitä auttaa. Hän kulkee vierellä, kun kärsimme.

 49. Matias, kiitos esirukouspyynnöstäsi. Tällä kertaa en voi vastata henkilökohtaisesti, enkä myöskään julkaista kirjettäsi. Joskus hätä nousee niin suureksi, ettei pysty rauhoittumaan ja ajattelemaan selkeästi. Toivoisin, ettet ole yksin. Saatat tarvita aivan arkista apua, ja voisi olla hyvä kuunnella läheisiä ihmisiä. Olet huolissasi hampaistasi ja saamastasi hoidosta. En voi täältä kotoa käsin mitenkään päätellä mistä on kysymys. Tiedän kuitenkin, että myös ahdistukset, jännitykset ja valvomiset voivat aiheuttaa pureskelua vaikeuttavia kipuja, siis todella kovia kipuja. Ihminen on kokonaisuus ja lihasjännitykset mm. voivat heijastua leukaniveliin. Näihin ei aina löydy nopeaa apua, ja joskus tulee epäilyä siitä onko hoito ollut lainkaan kohdallaan.

  Kun uskot Herraan Jeesukseen Kristukseen, sinä pelastut. Ei sinun tästä asiasta tarvitse olla huolissasi. Minusta voit aivan sellaisena kuin olet kääntyä Jeesuksen puoleen ja kertoa, että haluat olla hänen omansa. Jätetään myös niin suun terveytesi kuin muutkin asiat tässä Jumalan hoitoon ilman mitään erityistä ponnistelua. Saat olla Jumalan hoivassa ja rauhoittua. Rukoilen puolestasi, ja niin tekee moni muukin.

 50. Liisa, muistan rukouksin. Ja toki rukoillaan yhdessä toistenkin kivuista kärsivien puolesta. Kipu usein uuvuttaa ja masentaa.

 51. Pyydän esirukousta niskani puolesta. Kipu on lähes jatkuvaa, jokapäiväistä, myös säteilee päähän. Onneksi saan nyt yöllä nukkua. Yöllinen kipu hellitti jokin aika sitten sitten, – voin sanoa, että ihmeen kautta. Kiitos siitä Jumalalle! Sitä ennen olin pitkään uuvuksissa, koska kipu herätteli öisin. Päivärutiinit sujuvat nyt lääkkeiden ansiosta, josta olen kyllä kiitollinen.

  Pyydän rukoustukea, että saisin viisautta hoitaa itseäni niin, että tämä akuuttivaihe menisi ohi. Ennen vaiva on parantunut parissa viikossa, nyt pitkittynyt. Kysymys on kulumista niskanikamissa, ja myös ns. jännitysniskasta. Toivon myös, että säästyisin masennukselta, joka helposti valtaa mieltä jatkuvan kivun kohdalla.

  Rukoillaan myös muiden ihmisten puolesta, jotka kärsivät jatkuvasta kivusta tai muusta kroonisesta vaivasta tai sairaudesta – monet paljon vaikeammin ja tuskallisemmin kuin minä. Pyydetään, että he saisivat kokea Herran läheisyyttä, turvaa ja lohdutusta. Hän ei hylkää kärsivää ihmistä.

 52. Tuo Jesajan kohta on minullekin tavattoman rakas, kiitos! Mennään kaikki näin yhdessä eteenpäin toisiamme muistaen.Näillä rukoushetkillä on merkitystä.

 53. Tulen myös mukaan muistamaan sinua ja perhettäsi rukouksin. Tuli vaan äkkiä mieleeni katsoa, mitä Cetan sivuille kuuluu.

  Minua on auttanut ja rohkaissut viime kuukausina seuraavat Jesajan kirjan sanat, eli Jumalan lupaus: – ”Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.” (Jes.41:10)

  Minulla on tapana myös hiljentyä herättyäni. Luen Raamattua, sekä erästä kirjaa, jossa on joka päivälle raamatunkohta, ja pieni kirjoitus. Tuo Jesajan kohta on ollut nyt mielessäni usein, ja juuri tänään se tuli taas esiin tuon kirjan kautta. Se oli taas avuksi päivääni.

  Jumala kuljettaa meitä monien ongelmallisten ja kipeiden tilanteiden kautta, ja vakuuttaa, että Hän on varmasti kanssamme. Tätä uskoa ja toivoa sinulle rukoilen, nimimerkki Mase.

  Myös Ceta otti esiin Joh. 14. luvun, joka alkaa Jeesuksen sanoilla: – ””Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun.” Tämä rohkaisi minuakin taas lisää. Koko luku on lohdutusta täynnä. Kiitos, Ceta.

 54. Hei! Kiitos tämän rukouspyynnön laittamisesta. Itse olen nyt aloittanut sellaisen tavan, että luen hiukan Raamattua ja sen jälkeen pyrin muistamaan erilaisia esirukousaiheita. Pyrin säännöllisyyteen. Jännä, että tänään hyvin varhain sanan luvun jälkeen tuli mieleen kotisivuni esirukousaiheet. Tahdon kovin mielelläni muistaa teitä rukouksin. Muuten raamatunpaikka, minkä tänään varhain luin, oli Joh. 14. luku.

 55. Rukouspyyntö perheeni ja avioliiton puolesta.
  Asia on arkaluonteinen enkä sitä voi tässä yksityiskohtaisesti avata.
  Tilanne on moni mutkainen kaikkinensa. Nyt on kriisin akuutein vaihe kuitenkin ohi tai ainakin toivon niin.
  Tähän liittyy vahvasti perheen keskellä olevat eri näkemykset Jumalan sanasta ja ihmiskuvasta.

 56. Heikki, kiitos viestistäsi. On hyvä tunnustaa tavallasi halu etsiä ravintoa vääristä lähteistä, ja sanoutua irti voimista jotka vetävät pois Kristuksesta. Saat olla täysin turvassa, Kristukseen kätkettynä ja armon varassa kulkemassa eteenpäin. Jumala avaa Henkensä kautta sanaa. Rukoillaan myös yhteyksiä ja kirjallisuutta, jota kautta löytäisit hengellisesti ravitsevaa ja Kristukseen juurruttavaa sanomaa. Itsekin joudun tunnustamaan, että tämän aamuyön aikana olen kysellyt mitä kävisin läpi näillä sivuillani, mitä ottaisin matkalleni mukaan sellaista mistä löytyisi syvällistä jaettavaa. Yksi kirjanen tai vihkonen tulikin mieleeni: ”Kristus hallitsee”, Osmo Tiililä, 1930. Aikaani en tiedä, mutta tahtoisin käyttää sitä näihin keskeisiin asioihin. Näissä minut pysäytettiin. On armoa, kun meitä pysäytetään.

 57. Olen lukenut sivulle 84 Sovituksen syrjäytymisestä sivuraiteelle. Kiitän tästä tekstistä, on todella syvää luotaavaa ja kohti käyvää. Haluan tunnustaa syntini etsiä ravintoa sieltä mistä sitä ei saa ja sanoutua samalla irti tietyistä avioliittoleirien opetuksista, Kriton opetuksista, Elävät Vedet kursseista, yms. samankaltaisista seminaareista ja joogasta. Kiitos, että vain Jeesuksen veri voi puhdistaa minut kaikesta tästä. Haluan oppia tuntemaan vain ylösnousseen Kristuksen ja halajan rukiista sanaa. Uskon, että Hän on minut tähän tilanteeseen armollaan vetänyt ja valmistanut jo ulospääsyn, kunnia olkoon Isän, Pojan ja Pyhän Hengen, Amen.

 58. Ape, vastasin kovin lyhyesti, kun olin jäämässä pois bussista. Huomaan, että sain rukouspyyntösi kyllä sydämelleni, ja olen muistanut. Rukoilin myös hiljaa itsekseni Helsingin Luther-kirkon messun yhteydessä, sen rukousosassa. Kotisivuillani käyvät ystävät myös muistavat rukouksin.

 59. Rukouspyynto olosuhteitteni ja elämäntilanteeni puolesta. pyydän apua ongelmiini ja epätietoisuuteen, pyyntöihini jotka Jumala kaikki tietää tilanteeni on raskas.

 60. Kiitos, Heikki! Muistetaan viikonloppuasi, sekä myös jo aiemmin esirukouksissa olleita asioita. Kirjoitat niin, että on todella helppo yhtyä siihen mitä sanot. Ceta

 61. Kiitän Ceta rukouksesta, olen menossa Karkun miesten seminaariin viikonloppuna, rukoilen johdatusta ja armoa miesten seurassa. Itsetuntoni on heikko ja sen vuoksi koen mustasukkaisia tunteita (juontuen lapsuudestakin) ja sehän tekee huonoa suhteelle, koska siinä syyllistää toista aiheetta. Vaimoni on sosiaalinen ja kaikkiin ihmisiin kontaktoiva minä taas vetäytyvämpi. Sehän on kuitenkin rikkaus koska olemme Jumalan luomana erilaisia.
  Haluan sulkea kaikki ikävät ajatukset ja mielikuvat Jeesuksen veren puhdistettavaksi ja kiitän että Hän rakastaa minua sellaisena kuin olen. Herra siunatkoon sivusi ja kirkastakoon nimensä tätäkin kautta, Amen!

 62. Robert, muistan sinua rukouksin. Puhutaan yhdessä Jumalalle tilanteestasi. Muistathan kuitenkin, ettei sinun arvosi, eikä asemasi Jumalan lapsena ole kiinni siitä, jaksatko sinä töissä. Taivaallinen Isä pitää huolen lapsestaan, ja hoitaa rakkaasti kaikissa tilanteissa. Saamme aina jäädä Jeesuksen varaan. Hän on meidän pelastajamme, ja hän on lohduttajamme sekä uskollinen esirukoilijamme.

 63. Heikki, muistin sinua tässä heti rukouksin. Kiitos, kun kerrot taustoistasi ja myös puolisosi taustoista. Saamme todellakin olla heikkoja, eikä uskomme perustu mihinkään meissä olevaan. Kristuksen työ puolestamme riittää aina vaan. Viisautta, armoa ja rakkautta, sekä aikaa toiselle tarvitsemme aina avioliitossa. Itse olen nähnyt myös sen, että äärikarismaattisuudessa on jotain samaakin kuin Henkisen hyvinvoinnin alueilla. Ja meissä kaikissa on paljon samaa, ja sama tarve elää Jumalan yhteydessä levossa, ja kokea rauhaa. Minusta on hyvä, että koet Jumalan saattaneen teidät yhteen. Meillä on todella rukouksia kuuleva Jumala, ja Jeesuksen veri suojana. Jumalan sanan äärellä kannattaa olla, ja ammentaa myös itsekseen tätä kautta. Se ei jää tyhjäksi eikä turhaksi koskaan (Jesaja 55:10-11).

 64. Olen ahdistunut ja väsynyt. Olen ollut viikon töissä ja väsynyt jo. Herra anna minulle rauha ja voimia. Herra haluan jaksamaan olla töissä.

 65. Hei Ceta,
  olen masentunut töihini, mikä onkin hyvä asia koska olen silloin lähempänä Jeesusta. Oma suoritukseni alkaa olla koluttu siis loppuun. Etsin kotia mistä saisin sieluuni ja henkeen oikeata ravintoa. Olen entinen karismaatikko ja parantumisryhmiä kolunnut kunnes tajusin etten voi itse itseäni parannella vaan Jumalan on aikataulut.
  Ex-vaimoni otti eron minusta kaksi v. sitten, nyt olen aviossa nykyisen kanssa. Hän on ollut n. 20 v kiinnostunut ja osallistunut Henkiseen hyvinvointiin. Tarvitsenkin viisautta ja armoa elää pelastettuna hänen rinnallaan, mutta uskon Jumalan saattaneen meidät ihmeellisesti yhteen. Kiitos että meillä on Jeesuksen veri suojana ja rukouksia kuuleva Jumala, Amen.

Kommentointi on suljettu.