Linkkejä omiin puheisiin, kirjoituksiin, jotka koen ajankohtaisiksi

Paluu sivulle yleinen eli julkaistaviin artikkeliin

Linkki uuteen nettilehteen Armo kantaa https://armokantaa.fi/2023/04/06/armo-kantaa-1-2023/  Tuonne kutsun mukaan erityisesti tälle sivustolleni kommentoineita henkilöitä ja kirjoituksiani seuraavia. Luonnollisesti tulette oman halunne mukaan tai ehkä koette pientä kutsua osallistumiseen.

Tähän linkitän omia kirjoituksia kuvineen tai ilman sekä joitain YouTubejani tai puheitani. Ajatukseni on liikkunut luottamuksessa, vapaudessa ja rohkeudessa Jumalan lapsena, sekä ymmärrettävästi noiden vastakohdissa.

Vanhoja juttuja: Olen ihminen, Martta Kaukomaa   Luther, Rukouskirjanen


Näitä luen itsekin välillä:

Runokirja Pieniä siemeniä erämaasta

Suosittelen näitä lyhyitä ja helppoja Kooste kuva/jae sivuista

 


Uushenkisyydestä kristinuskon näkökulmasta 25.11.2014 Puhuin Imatralla, jossa olin asunut lähes 30 vuotta. Koko Olavinkulman sali oli täynnä, noin 60 henkeä. Vain yksi tyrmistynyt kannanotto oli mennyt päivystävälle papille tai kirkkoherranvirastoon tai johonkin. Olin niin onnellinen tuosta vierailusta, ja sen kyllä kuulee puheesta. Ääni on tässä:

Puherunkoni on tässä: Uusi henkisyys on muotia

Tässä 1 Joh kirjeestä, harhoista. Tämän puhuin luullakseni noin 2011 eräässä pienessä seurakunnassa.

Edellinen puhe pdf -tiedostona, puherunkona Johanneksen kirjeet.harhoista


Puhuin kotona 50 minuuttia harhoista. Tein sen sellaisenaan CD:ksi ja YouTubeksi. Hyvin pystyin keskittymään vuonna 2013. Muutin yksityiseksi v. 2023. https://youtu.be/LCCcw2nRbk8

Aika hassua, kun muistan kymmenen vuotta sitten, kun kuuntelin oman puheeni ihmetelleeni sanaa ”valoista”. No tietenkin sana ”vala” taivutettuna.
Huomasin, että tätä YouTubea harhoista on kuunneltu paljon nyt 2023 alkuvuodesta. Siitä minulla ei ole minkäänlaista puherunkoa. Melkoinen suoritus kyllä!
Kuuntelin puheeni 2.3. Kokonaisuus mielestäni aika kohdallaan.
Kymmenen vuotta sitten saattoi jokin asia näyttäytyä toisin kuin nyt. Esim. Pilates tuli nopeasti mainittua joogan yhteydessä; tämä oli huonosti sanottu. Ne ovat toki erilaisia ja eri lähtökohdista. Tuolloin ne ehkä esiintyivät joskus yhdessä, samassa paikassa tai saman henkilön ohjaamana. Ajatukseni oli varmaan siinä, että kristitty joutuu miettimään taustoja toisin kuin ihan maallisesti ajatteleva jumppaan lähtevä henkilö, joka miettii lähinnä kehoaan. Tällaisten epätarkkuuksien vuoksi laitoin puheeni yksityiseksi, eli se on katsottavissa siellä minne laitan linkin.

Syksyäni en anna pois.cetalena  Kuvia ja mietteitä vanhenemisesta. Sopii kyllä kaiken ikäiselle. Alakulo ja masennus liittyy kirjaan, ja ihmeekseni se myös hoitaa ainakin itseäni näillä alueilla. Jossain kätkössä on kaiken aikaa uuden toivo.

Mutta Jumala …   Jumalan mahdollisuuksien oivallus.

Muisto lintusesta  Jotain pienuudesta, turvallisuudesta ja ennen kaikkea vapaudesta

Laitan tähän koko soittolistan ”Kuvat ja hiljentyminen” https://www.youtube.com/playlist?list=PLMGZlIjGywfb10tl9t-h9go_LD3_0jssi  Hengellistä matkantekoa ja opettelua

  https://ceta.nettisivu.org/sarkymisesta/  Tämä oli isoissa kuva/jae -korteissa. Eiköhän tuo himmeäkin teksti näy? Kuvan saa nyt napauttamalla täyteen kokoon. Siinä olen sanonut lyhyesti olennaista.

Jeesuksen sanoja https://youtu.be/Xdn_bXlqFdk    Puhun tässä pienen kirjaseni tekstit, 13 minuuttia. Äänitin tabletilla, mutta muuten rakensin tietokoneella. Ehkä ääni vähän muuttui matkalla. Saa siitä selvän.

Täytyy sanoa, että järjestöt tahtovat myydä vain omia tuotteitaan, tai ihmiset pelkäävät jotenkin kirjanpidon puolesta.  Sen verran mitä olen kehdannut, olen korttejani laittanut eteenpäin vähän lähes väkisin, ja ehkä häiritenkin. Tuolta löytyy etsimällä kortit mitä tarkoitan:  https://cetalenan.fi/hengellisia-kortteja/

Lisäsin vanhan itselleni hyvin tärkeän runon:   https://ceta.nettisivu.org/runojani/

 

 

Paluu aloitussivulle eli uusimpaan artikkeliin https://ceta.nettisivu.org/category/yleinen/