Raamatunopetusta kuunneltavaksi

Opetusta kuunneltavaksi:

Kristityn foorumin v. 2022 uudistetuilta sivuilta löytyy: https://kristitynfoorumi.org/luennotmp3.html

Risto Santala tässä puheessaan;
http://www.ristintie.com/files/Santala-Risto-Karsiva-Messias-profetioissa-090286-Vaasa.mp3

Risto Santalan puhe

 


Presidentti Kyösti Kallion rukous laulun muodossa. Sopii myös opetuksena kuunneltavaksi ja rukoiltavaksi

https://youtu.be/158_Xp5Oyjs

 


Hannu Äimäsen raamattuopetusta, Helsingin Raamattukoulu

 

Laukaan armopäivässä 13.9.2020 pidetyt Raamattutunnit. Selvyyden vuoksi kerron, että taustalla on Laukaan Raamattuyhdistys, ei Evankeliumin opintoyhdistys. Itselleni laitan talteen. Kuuntelen mielelläni ajan kanssa näitä Joukoja ja Niemisiä. Tähän sanomaan on hyvä paneutua rukoillen ja ajatellen.

Jouko Nieminen armopäivillä Laukaassa 13.9. 2020: ”Raamatun sanoma Jeesuksen paluun aatossa”

https://www.youtube.com/watch?v=o002Wd8OEGc

Veikko Nieminen kirkastaa Jeesusta Jumalan uhrikaritsana.

https://www.youtube.com/watch?v=5J3ckJ15SWs

Ja viimeisin opetus. Jouko Saikkonen.

https://www.youtube.com/watch?v=eoxHvxNbcwo

 


 

Juhani Aitomaa Tampereella 17.9. 2020: ”Uskon kautta me ymmärrämme”

https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2Ws-hcxMeMv6vISGl9LKZ7noGfWEfQ1dqYuOnbFsIhQE9t5smuXHJQ0lY&feature=share&v=L0OMnj-h8Tw

 


Jouko Nieminen

_______________________________

SUOMEN EVANKELIUMIKOULU  http://www.evank.org/sivu2.php

Per-Olof Malk – Armon ja sovituksen kirkkaus

  • Suolahti 23.5.2009 klo 16.
    53 min, 15 Mt.

Tämän raamattutunnin kuuntelin. Se puhutteli erittäin syvästi. Vanhan testamentin tutut kohdat kertovat syvästi ihmisen syntisyydestä ja armon tarpeesta. Kristuksen sovitustyön ja anteeksiannon todellisuus ja konkreettisuus tulee esille hienolla tavalla. Evankeliumi on Jumalan voima, ja sen näemme jo Vanhan testamentin esikuvien ja Jumalan sanojen kautta.

Olin itse Kouvolan Käpylän kirkossa kuuntelemassa tämän luentosarjan Hyvän paimenen äänen tuntomerkeistä. Koin vapauttavaa sanomaa uupumukseni keskelle. Puheen alussa rovasti Per-Olof Malkille sattuu sanoissa sekaannusta. Sen vuoksi otan tähän esille Joh. 3:16: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Tästä jatkuukin sitten kirkas julistus Jeesuksen sovitustyöstä ja Jeesuksen tuntemisen tuomasta levosta.

Laki sanoo ’pitää tehdä’, ’voi tehdä’ ja ’saatat tehdä itsesi hyväksi’. Evankeliumi lahjoittaa, ja siinä voi levätä. Kristuksen ies kantaa ja nostaa, siinä on vapaus. Aito evankeliumi antaa toivon ja pelastuksen syntisille, kurjille ja kaikin tavoin väärille. Kristuksen ääni on Hyvän Paimenen ääni, ja Hän antoi henkensä puolestamme.

________________________________________________________

Olavi Peltolan opetusta olen kuunnellut ja lukenut mielelläni. Kyllä hänen opetuksensa juuri Galatalaiskirjettä koskien on ainutlaatuista:

EVANKELIUMIKOULUN SIVUSTOLLA AVAUTUVA KUVAUS:

Galatalaiskirje
Raamattuluento
Rov. Olavi Peltola, Oulu 2004.
43 + 46 min, 5.0 + 5.3 Mt.

Evankeliumi on Pyhän Hengen ilmoittamana sanana meille annettu Raamatussa. Erityisesti Galatalaiskirjeessä Pyhä Henki on kiteyttänyt totuuden Jeesuksesta Kristuksesta, jonka täytetty työ Golgatalla on hengellisyytemme ainoa mittari.

Uskomme ei perustu armolahjoihin, kokemuksiin tai tekemisiin, vaan siihen, että Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden. Kun me tämän uskomme ja tästä elämme niin silloin, ja vain silloin, olemme oikeita kristittyjä.

Olemme luonnostamme juutalaisia, ts. emme millään tahdo alistua sen totuuden edessä, että meissä itsessämme ei ole mitään Jumalalle kelpaavaa. Emme millään tahdo luopua omasta vanhurskaudestamme.

Hyvin helposti lähdemme lain täyttämisen tielle, ajattelemme, että meidän täytyy ensin olla jotakin, ennen kuin Jumala hyväksyy meidät. Tämä Galatalaiskirjeessä torjutaan jyrkästi. Jumala ei edellytä meidän puoleltamme yhtään mitään antaessaan armonsa.

Myöskään sen jälkeen, kun olemme saaneet uskomisen armon, meiltä ei vaadita omavoimaista ponnistelua muuttuaksemme paremmiksi, vaan saamme lapsenomaisen turvallisina levätä iankaikkisilla käsivarsilla luottaen siihen, että Jeesuksen sovitustyö riittää kaikkeen tässä ajassa ja iankaikkisuudessa.

Meidän tulee vaeltaa suoraan evankeliumin totuuden mukaan, eikä pyrkiä olemaan ihmisille mieliksi, vaikka joutuisimme sen takia luopumaan monesta ajallisesta hyvästä, jota ihmiset pitävät tavoittelemisen arvoisena.

Rukous: Herra, anna meidän olla oikeita kristittyjä vain sen tähden, että Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden.

Lataa mp3-tiedostot tästä:

Galatalaiskirje 1-2 A-osa. 43 min, 5.0 Mt.
Galatalaiskirje 1-2 B-osa. 46 min, 5.3 Mt.

______________________________________________

http://www.evank.org/sivu2.php

”Pohjois-Savon Kristus-päivät Kuopiossa ovat nyt takana. Osanotto oli vilkasta NNKY:n viihtyisässä salissa. Näin voi sanoa sekä ihmisten määrää tarkoittaen, kuin myös ajatellen vapautunutta ja sydämellistä keskusteluyhteyttä pienillä tauoilla. Sanomamme oli vakavaa. Niissä oli esillä kristinuskon keskeiset asiat, ja myös aikamme harhoihin liittyvää arviointia. Oman puheeni loppuosassa otin kantaa mm. Pirkko Jalovaaraan ja Healing Rooms -liikkeeseen. Enin osa puheestani koski sitä, miten rukouksin saamme turvata Jumalaan. Ei Jumala vaadi meiltä mitään mutkikkaita asioita, vain turvautumista Kristuksen ansioon.”

_____________________________________

Tämä Juhani Aitomaan luento puhutteli minua selkeydellään. Ihminen on osallinen armosta ja samalla lahjasta. Emme voi itse tehdä mitään pelastuksemme hyväksi, Kristus teki jo kaiken.

Tässä on eräs vähän varhaisempi Juhanin raamattuluento. Minusta siinä on todella hyvää rajanvetoa esim. valtateologian suuntaan. Hyvin ajankohtainen luento.

_____________________________________________________

Liisi Jokirannan luento on varmasti monelle tarpeellista kuunneltavaa. Uskon perusasiat ovat välillä kadoksissa. Kun olemme tulleet Jeesuksen tykö, meitä ei heitetä ulos. Saamme ihan rauhassa kiinnittyä Kristukseen ja ymmärtää anteeksiantamisen todellisuutta Kristuksen sovitustyössä. Jumalan Henki osoittaa meille sen, että olemme syntisiä ihmisiä ja tarvitsemme Vapahtajaa. Tämä on hengellisen äidin puheenvuoro selkein ja yksinkertaisin sanoin, hyvää kuunneltavaa.

___________________________________________

Tapani Suonnon raamattuopetus, jonka koin hyvänäRovasti Olavi Peltolan raamattuluentoja: 

Kärsivä Ihmisen Poika: http://www.jeesusmaailmalle.org/puheet/Olavi_Peltola/Karsiva_Ihmisen_Poika.mp3 Kauniainen 2009, kesto 28:25.

Evankeliumin voima: http://rovasti.fi/puheet/007_Evankeliumin_voima.mp3

Jeesus kulmakivi, Helsinki 1983, kesto 46:58.

Lisää hyvää kuunneltavaa löytyy täältä: ttp://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/puheet.html

______________________________________________________

 

Paluu sivulle yleinen eli julkaistaviin artikkeleihin