Armo riittää -lehti

Armo riittää

Otin kuvan Armo riittää -lehdistä noin kymmenen vuoden ajalta. Lehti on Evankeliumin opintoyhdistys ry:n julkaisema. Toiminnanjohtaja, rovasti Per-Olof Malk on lehden päätoimittaja. Alussa, mikä tarkoittaa vuotta 2003, lehti oli lähinnä opetuskirje, ja tiedotuskirje. Yhdistyksen järjestäydyttyä virallisestikin, alkoivat kokoukset kulkea nimillä Kristus-päivä ja Kristus-juhla. Näistä on mahdollisuuksien mukaan voitu lukea lehdestä.

Luettavissa on aina jotain vanhaa ja jotain uutta armon valtakunnasta. Tavoitteena on myös armon esille tuominen siten, että ymmärryksemme Kristuksen sovitustyöstä lisääntyy. Puitteet ovat olleet pienet, mutta se on myös saanut valitsemaan keskeisessä pysymisen. Lehti on myös luettavissa yhdistyksen internet-sivuilta.

”Meitä ei pelasta kristillisyys vaan Kristus” on otsakkeena kymmenen vuotta sitten eräässä takakannen kirjoituksessa. Ote oli Olavi Tarvaisen kirjasta ”Salattu Jumala” vuodelta 1955. Olisi monia kirjoituksia, mistä voisin ottaa tähän jotain kertomaan lehden sisällöstä. Nyt tahdoin tehdä kuitenkin hyvin lyhyen esittelyn. Kuvia lehteen alkoi tulla viisi vuotta sitten.

Uskollisimmin ovat lehteä olleet avustamassa rovasti Olavi Peltola ja Meeri Auramo. Toisaalta meitä lehden teossa mukana olevia on melko runsaasti, kun katsoo lehtien vanhoja numeroita.

Ceta Lehtniemi

Vanhoihin numeroihin voit tutustua täällä:

http://www.evankeliumikoulu.fi/opetuksia/armo-riittaa-lehti/

1 thought on “Armo riittää -lehti

  1. Keijo

    Minulle tämä lehti on tullut tutuksi muutama vuosi sitten. Olen kokenut lehden sisällöt ja artikkelit todella hyviksi. Nytkin viime numerossa oli todella mielenkiintoinen artikkeli Jan Husin elämän vaiheista ja kamppailusta evankeliumin puhtauden puolesta ja hinnasta, minkä hän joutui maksamaan. Itselleni kyseinen tieto oli aivan uutta. Artikkeli herätti jälleen ymmärryksen hetkeksi avautumaan sille tosiasialle, että todellinen taistelu käydään lopultakin uskonvanhurskauden/evankeluimin puhtauden ja sen tuoman omantunnon vapauden ”tantereilla”. Ja erityisen hankalaksi tämän taistelun tekee kun näitä vapauden vihollisia ja liittolaisia löytyy ulkopuolisten vihollisten lisäksi omasta povesta.
    Katson kyllä Armo-riittää lehden palvelevan hyvin siinä tehtävässä, että muistuttaa minua ja varmaan monia muita siitä hyvästä mitä Herra on meille tehnyt.

    Ihmisen taipumus unohtaa taitaa olla ainakin yksi hyvin merkittävä näissä kamppailuissa. Siihen Paavalikin viittaa esim. 1.Kor. 15- luvun alussa..”palautan mieleenne sen evankeliumin”.. ja myös kirjeessään filippiläisille 3:n luvun alussa. Asiat olivat tuttuja, mutta niitä tuli saada kuulla uudelleen. Ja syy: ..ne ovat teille turvaksi. Kuinka osuva ilmaus? Mikä voi olla syntisen suurin turva ja lohtu ja toisaalta tarve kuin kuulla evankeliumi; ”se on täytetty”, ”joka minun työköni tulee sitä minä en heitä ulos”.

    Unohdus teema näkyy myös Ps. 103 alussa; ”..äläkä unhoita mitä hyvää Hän on sinulle tehnyt”..Mitä hyvää Hän on siis tehnyt, ei sitä mitä ihminen mahdollisesti olen tehnyt. Tätä läksyä pitää varmaan opetella hautaan saakka. Huomiota vähemmän itseen ja enemmän Kristukseen ja häneenkin ristiinnaulittuna. Jonkun erämaaisän opetuksista nousi mieleeni ajatus, että jos kävelijä keskittyy katsomaan liiaksi jalkojaan, hän altistuu helposti kaatumiselle. Katse tulee pitää ylempänä, päämäärässä/suunnassa. Palvelkoon Armo-riittää lehti jatkossakin tämän päämäärän kirkastamisessa.

Kommentointi on suljettu.