Pieniä siemeniä erämaasta

Runokirjani on valmistunut 19.3.2018

Tämä on artikkelin arvoinen asia itselleni. Runot ovat vanhoja, mutta ne puhuttelevat minua yhä. Jumala on myös johdattanut ystävikseni jonkin verran juuri heikkoja ja herkkiä ihmisiä. Koen, että moni kokee hengellisyyttä samalla sävelellä kanssani. Emme voi elää ikään kuin ponnistellen lain aitauksessa, vaan opettelemme elämää armon suojissa ja Kristuksen antamassa vapaudessa kasvaa ihmisenä omalla polulla kulkien.

Tein kirjasta kuin pienen taideteoksen, johon en saanut sopimaan edes esipuhetta, päiväystä tai esittelyä. Ajattelin, että kirjaan kuuluu mukaan kortti, jonka kirjoitan henkilökohtaisesti. Kirjan koko on A5. Pystymallissa Ifolorissa on tällöin haitarikierre sidontana. Kirjassa on 48 sivua. Minusta on hyvä näin, että kirja on arkinen ja silti yksilöllinen taide-esine ja samalla käyttöesine. Kuvittelen kirjan unohtuvan auki pöydälle tai hyllylle milloin mikin sivu avonaisena.

Tiedän, että mukana kirjassani on myös hyvin keskinkertaisia kuvia. Ehkä niissä on ollut jotain itselleni rakasta, tai en ole voinut korvata kuvaa parempilaatuisella esimerkiksi vain värin tähden. Aukeaman kokonaisuus on merkinnyt minulle enemmän kuin yksittäisen kuvan laatu. Tiedän, että kirjaa voisi parannella loputtomiin, vaihdella kuvia ja siirtää tekstejä. En aio toimia näin, vaan jatkan ”matkaani” tehden ihan jotain muuta. Lähetän kirjan alle kustannushinnan sitä toivovalle, ja annan lahjaksi eri tilanteissa. Koen olevani käsityöläinen. Jos joku on suunnitellut vaikka kauniin patalapun tai lapasen, niin toki hänkin toivoisi niistä jonkun iloitsevan ja hyötyvän.

Kirjani kansi on tehty artikkelikuvan vasemmasta puoliskosta. Nämä tähän kirjoitukseen liittämäni kuvat ovat leikekuvia e-kirjasta harmaalla taustalla ja nimi lisättynä. Oikeassa kirjassa on keskellä kierteet, jotka kyllä tekevät helpoksi pätkittäisen lukemisen ja avonaisena esillä pitämisen. Kierre on ehkä esteettinen haitta kuitenkin, mutta tätä kokoa pystykirjaa ei voinut tehdä muuten. Eli ihan hyvillä mielin olen.

25.3. Lisäys: Viimeistelin kirjaa vielä ja sain siihen mahtumaan myös lyhyen esipuheen. Muutin myös fonttia, mutta jätin talteen myös tämän isommalla ja yksinkertaisemmalla fontilla tekemäni kirjan. Eli korttia ei välttämättä tule kirjan mukana. Vähän muutin myös artikkelitekstiäni tältä osin. Kirjanen on kovin vaatimattoman näköinen. Mietin vielä mitä voisin siitä pyytää.

Ceta Lehtniemi

 

Tietoa kirjoittajasta

cetalena

Olen eläkkeellä oleva hammaslääkäri. Kesäisin vietän aikaa saaristossa. Arkielämä ja läheiset ihmissuhteet ovat tärkeitä, Kristillinen usko asettuu tähän kokonaisuuteen luontevalla tavalla.

Yksi ajatus koskien aihetta “Pieniä siemeniä erämaasta”

Kommentointi on suljettu.