Kuvista ja kuvahartauksista

Kirjassani ”Hoida sanallasi” on viisi kuvahartautta
Tässä ne ovat pdf -muodossa:
 Kuvahartauksiani.cetan

Olen jo vuosia yhdistellyt kuviani raamatunjakeisiin. Niitä on myös julkaistu välillä. Tein Ifolor Oy:ssä tämän viimeisimmän hartauskirjan. Jo vuosia sitten tein Eirikuvassa pikkuruisen kirjan ”Armon hetkiä”.  Tämä on sydämelleni laskettu asia varsinkin nyt, kun en puhu missään, ja olen paljon yksin.

Toivoisin, että voisimme jakaa raamatunjakeita ja kuvia toistemme lohduksi ja hengelliseksi tueksi jollakin tavoin myös seurakuntayhteydessä tai etäkokoontumisissa. Nykyaikana siihen on hyviä mahdollisuuksia. Itse olen miettinyt Zoom -sovelluksen käyttöä pienryhmän tapaan. Tämä tuli hyvin elävästi mieleen kävellessäni yksin kuntosaliin (toimii ajanvarauksella). Tietyllä tavalla minua on surettanut se, etten ole voinut palvella lahjoillani haluamallani tavalla. Toisaalta se on antanut kärsivällisyyttä, ja olen ollut myös motivoitunut opettelemaan uutta.

Nyt olen ollut jälleen innostunut valokuvauksesta. Jaan luontokuviani instagrammissa cetalenan_kuvat -profiilissa. On kannustavaa nähdä, että joku pitää kuvastani. Joskus ehkä yhdistelen näihinkin kuviin raamatunjakeita tai pieniä hartauksia.

Mutta nämä viisi hartautta ovat kirjassa ”Hoida sanallasi”. Siinä on 36 sivua. Näiden pdf:ssä olevien pienten hartausten lisäksi kirjassa on vain kuvia ja raamatunjakeita.

Jatkan vielä kirjoitustani. Täällä kotisivullani on isoja kuva/jae -kortteja oikean sivun vimpaimissa. Niistä otan tähän yhden mukaan linkkinä: Tulevaisuus ja toivo

Tuo tulevaisuus ja toivo -sivu nousi yöllä silmiini. Siksi täydennän kirjoitustani. Lisäksi yöllä mietin kirjani ”Syksyäni en anna pois” aukeamaa. Siinä ei ole raamatunjakeita. Minua on luonnossa puhutellut kovasti silmut ja siemenet. Laitan tämän aukeaman näkyviin. Se en tässä itselleni kuin siemenenä johonkin uuteen. Myös tuon pienen hippiäisen jätän tuonne alimmaksi.

Kävin ottamassa leikekuvia tallettamistani e-kirjoista. Huomasin, etteivät silmut ja siemenkuva suinkaan olleet samalla aukeamalla kirjassani. Kuvat olivat yöllä rinnakkain silmieni edessä. Laitan ne tähän isokokoisina alekkain. Omat kuvat auttavat itseäni usein asioiden jäsentelyssä, samoin tämä tabletin käytön helppous. Saan tänne talteen tekemäni kirjat e-kirjoina. Samoin minulla on joitain kuvien käsittelyyn liittyviä ohjelmia ym. Eli voin hyvin aamukahvin jälkeen olla hetken tabletilla jatkamassa yötyöskentelyäni.

Olen ajatellut niin, että tämä on myös sitä vähässä uskollisena oloa. Minulla on ehkä kypsymässä eräänlainen diakuva-albumi, jota voi käyttää monitoimikoneella heijastettuna tai sitten Zoom -sovelluksena poimittuna kuva kerrallaan. Ja tämä keskeneräisen työn jakaminen täällä omilla kotisivuilla saattaa myös olla tärkeää. Nämä kaikki ovat kuin siemeniä, jotka lähtevät lentoon kantaen sisällään uutta elämää. Tai ne ovat kuin silmuja odottamassa lämpöä ja valoa, ravinnon saamista elämän avautumiseksi.

Ceta Lehtniemi

Lisään tähän vielä mediakirjastostani kaksi kuva/jae -koostetta:
2.Kuvat ja jakeet 4kpl        1. Kuvat ja jakeet 5kpl

 

 

 

Tietoa kirjoittajasta

cetalena

Olen eläkkeellä oleva hammaslääkäri. Kesäisin vietän aikaa saaristossa. Arkielämä ja läheiset ihmissuhteet ovat tärkeitä, Kristillinen usko asettuu tähän kokonaisuuteen luontevalla tavalla.

3 kommenttia artikkeliin ”Kuvista ja kuvahartauksista”

 1. Lisäsin artikkeliin pdf kuva/jae -koosteet. Näitä olen ajatellut Zoom -piirien käyttöön. Katsotaan miten kehittyy.

 2. Kiitos, Keijo! Juuri näissä ajatuksissa olen ollut. Zoom tai Teams -raamattupiiri voi toimia tarkoittamallasi tavalla, mutta yhtä hyvin niin, että useampi halukas voisi jakaa oman kuvansa tai kuva/jae -korttinsa. Nyt toimii kyllä jokunen piiri jo esim. Ilosanoma -materiaalin pohjalla, mutta itse toki ajattelen aina näitä visuaalisia mahdollisuuksia. Minä odottelen, josko itselleni tutussa yhteydessä alkaisi tämmöinen piiri. Nämä koosteet tein nopeasti ottaen leikekuvat ja vähän muokkasin kuvankäsittelyllä, jotta sain vaakatasolle. Tabletillani näkyvyys riittää, kuinkahan on muilla laitteilla? Olisi kiva ja helppo tehdä vaikka noita 4-5 jaekuvan pdf -tiedostoja piirien vapaaseen käyttöön. Enkä tiedä, vaikka näitä jo käytettäisiinkin. En oikeastaan kaipaa mitään kunniaa, mutta joskus kaipaisin tietoa, että tämä mitä teen hyödyttää ihmisiä.

  Minä olen joskus sellainen vähän kiireinen ajatuksissani. Olen jo ehtinyt miettiä varustuksiani. Minulla on tämä iPad, jolla lähinnä olen, sitten on iPhone ja hyvin vanha kiinteä tietokone, jossa olen pitänyt Windows7 ohjelman, koska se on lähinnä kuvankäsittely- ja kuvansiirtolaitteena, myös kirjantekoon ym. vastaavaan. Eli tuota kautta siirrän kaiken järjestyksessä irtokiintolevyille. Tablettiini minulla on jatkopala, jonka avulla voisin sen kytkeä monitoimilaitteeseen. Kaikissa Zoom – ja Teams -ryhmissä olen ollut tabletillani, koska sen olen voinut kuljettaa rauhalliseen soppeen. Tabletti on minun logiikallani aivan onneton dokumenttien säilytykseen, kun se heittelee pilvipalveluun pages -tiedostojani lupaa kysymättä. Kotisivuiltani löydän yleensä sen, minkä olen tabletiltani hukannut. Eli jos seurakunnan kautta ei pyörähdä käyntiin tämän kaltainen raamattupiiri, niin hankin itselleni Zoomin ja ryhdyn hostiksi, ja hankin tarvittaessa esimerkiksi läppärin tai toisen tabletin yksinomaan tähän tarkoitukseen. Löydän itselleni raamattupiiriläiset eri puolelta Suomea vaivattomasti.

 3. Hei, tuossa on kyllä aivan upeita kuvia Raamatun tekstien tukena. Mietin, että varsikin ihmiset jotka poimivat ja arvostavat informaatiota paljon visuaalisen kanavan kautta ja toki muillekin puhuttelee varmasti hyvinkin syvällisesti sielunelämää noiden kuvien ja tekstien kautta. Itselleni heräsi mieleen ajatus, että noitahan voisi käyttää apuna vaikka Raamattupiirin ohjaajana toimiessa. Mietin esim. millaisin kysymyksin voisin ryhmäläisiä viritellä keskustelemaan tekstien ja kuvien äärellä.

  Esim: millaisia yhtymäkohtia sinä näet tuon Raamatun tekstin ja kuvan välillä? Mitä itse kuva sinussa herättää, ajatuksia, tuntoja? Millaisia toivoa ja lohdullisia näkökulmia kuvat ja tekstit herättää? Mikä teksteistä ja kuvista puhuttelee tällä hetkellä eniten?
  Luulempa että noillakin kysymksillä voisi viritä mielenkiintoista ja antoisaa keskustelua..

  Tuosta Zoomista tuli mieleeni tai ollut itsella aika pitkään jo mielessä tästä koronasta johtuen, että miten voisi tätä digitalisaatiota hyödyntää yhteyksien pitämisessä muiden kristittyjen kanssa. Esim. työssäni käytän hyvin paljon teams- yhteyksin toteutettua yhteyttä. Niin yksilöasiakastapaamisia kuin erilaisia verkostotapaamisia. Mietin, että miksei esim. vaikkapa Raamattupiiriä voisi pitää teams-yhteyksin. Tällä hetkellä meillä on meneillään muutaman henkilön kesken harvakseltaan kokoontuva Raamattupiiri ja vielä tähän asti ollaan tavattu kasvokkain..Mutta mietin että miksipä ei voisi tarvittaessa kokoontua vaikka teams-yhteyksin. Tosin se ei kyllä yhteyttä palvele yhtä hyvin kuin kasvokkain tapaaminen.

Kommentointi on suljettu.