Tukea kirjasuunnitteluun?

Otin puhelinnumeron vanhaan puhelimeeni mahdollisia yhteydenottoviestejä varten. Gsm 0449892810  Vastaan myös soittoon, mutta en soita takaisin. Kortti- tai kirjatilauksessa on hyvä mainita mitä tilataan, nimi, osoite ja gsm-numero, jos kirjekoko ylittyy. Käytän nimittäin postin automaattia, lokeroita. Laskun laitan lähetykseen mukaan. http://cetalenan.fi

1.7.2021 Nyt on sellainen vaihe, että puuhailen arkisia asioita saaristomökillämme. En juuri lue enkä kirjoittele. SLEY oli kiinnostunut psalmin 45 selityksen muokkauksestani. Rukoilen siis heidän työskentelynsä puolesta, ja olen päästänyt itse irti. On ihan mukava lepo asiassa. Ja mitään muuta ei ole annettu mieleen.

14.5.2021 Olen vuoden aikana tehnyt tallennuksia kotisivuiltani muokaten ja täydentäen. Lisäksi tein kopioliikkeessä pienen määrän Lutherin psalmin 45 selitystä uudella nimellä ”Häälaulu Kuninkaasta”. Tuolta löytyy jotain kirjoistani ja korteistani http://cetalenan.fi/

Hei!
15.12.2020

Olen aloittanut hyllyssäni olevien Lutherin puheisiin pohjautuvien kirjojen lukemisen. Saatan tehdä kirjan, johon laitan vain ja ainoastaan Lutheriin liittyvää. Toisaalta tämäkin lukemisen alla oleva kirja psalmista 45 on niin hyvä, että se pitäisi ”suomentaa” 1900 -luvun kielestä ja fraktuurasta nykykielelle ja nykyfontille. Eli olen miettinyt myös sitä, että voisin tehdä kuvan kirjasta e-kirjan.

Minä oikeastaan rakastuin tähän kirjaan. Luulen, että alan ”suomentamaan” sitä, ja laitan välillä joitain makupaloja kotisivuilleni. Omia uusia kirjoja ei mene kaupaksi, mutta en nyt jaksa siitä huolestua, vaan viihdyn tämän parissa:

 

Olen tehnyt monenlaisia kirjoja, joita esittelen sivustolla http://cetalenan.fi 
Näissä Ifolor -kirjoissa kuvilla on ollut suuri painoarvo. Kaikki kirjat eivät myöskään ole olleet hengellisiä. Tämä on ehkä ollut hyvä asia, ainakin hyvin luontevaa ja helposti syntynyttä.

Viimeksi tein vaatimattoman runokirjan, josta kirjoitin tuossa: Elämää pahvikansissa 

Nyt mielessäni on, että ”Elämä pahvikansissa” voisi jatkua. Arvelen, että vähitellen syntyy tekstiä kuvien kera, jonkinlainen miete/hartauskirjanen. Siinä pääpaino on tekstillä, joka nousee jostakin. Kopioliikkeessä tavalliselle paperille tehtynä kuvat jäävät väripainatuksessakin kuin auttamaan tekstin ymmärtämistä, ja omalla kohdallani voin sanoa, että kuvat ovat aina auttaneet minua tekstin luomisessa. Tämän tekisin vähän tuon runokirjan tapaan. Ehkä siihenkin tulee vanhaa ja uutta.

Uusi kirja kirjoituksistani?
Minulle on virinnyt ajatus halvasta, kopioliikkeessä valmistuvasta kirjasesta, johon laittaisin tärkeimpiä kristillisiä artikkeleitani ja joitain kirjoituksiani hyvistä hengellisistä kirjoista. Minulla on kuitenkin sellaisia kirjoja, joita ei ehkä muualla ole, tai joita ei enää saa. Luin juuri ”Ihmiskäsityksestä 1.   Ihmiskäsityksestä 2.  Ihmiskäsityksestä 3.  Ihmiskäsityksestä 4.”

Luonnollisesti taitan kirjan itse. Lähetän valmiina pdf -tiedostona eteenpäin esim. KopioNiini -liikkeeseen. Otan kyllä isbn -tunnukset. Näin jää yliopistokappaleet talteen. Tämmöistä ”kulttuurityötä” ajattelin tehdä nyt talven aikana. Kirjasesta tulisi näin edullinen, vaikka tekisin esim. 50 kpl.

Kommenttikentän kautta voi osallistua tähän tavattoman yksinäiseen tekemiseeni. Myös kaikki muut yhteyskanavat ovat käytettävissä, jos niitä on. Kommenttiin vastaan tarvittaessa omalla sähköpostillani, jos kyse on nimenomaan tästä kirja -asiasta. En julkaise kommentteja lainkaan. Sen sijaan jatkan tähän ehdotettujen kirjoitusten luetteloa, jotta tiedätte vähän mitä on arvostettu. Niitä lukiessa voi myös löytyä virheitä korjattavaksi. 

Ceta 29.11.2020

2 kommenttia artikkeliin ”Tukea kirjasuunnitteluun?”

  1. Laitan hetkeksi näkyviin viestin, joka yllätti minut täysin. Kiitos! Ihanaa, kun etsitte minut käsiini. ”Uninen ja arka joutsenlapsi” on jo kirjekuoressa. Tutustun ajan kanssa lastenkirjainstituuttiin. Terveisin Ceta Lehtniemi

  2. Hei,

    ja terveisiä Lastenkirjainstituutista! Lastenkirjainstituutti on vuonna 1978 perustettu valtakunnallinen asiantuntijalaitos ja erikoiskirjasto, joka edistää eri tavoin lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta ja tutkimusta. Tärkeä perustehtävämme on tallettaa kokoelmiimme kaikki Suomessa julkaistut lasten- ja nuortenkirjat. Kokoelmamme karttuu kustantajien ja kirjailijoiden avokätisten lahjoitusten myötä.

    Kävimme juuri läpi kokoelmaamme vuoden 2020 osalta ja huomasimme, että Lastenkirjainstituutin kirjastosta puuttuu vielä kirjoittamanne ja kuvittamanne kirja Uninen ja arka joutsenlapsi (ISBN 978-952-69534-1-0). Olisimme iloisia, mikäli voisitte lahjoittaa sen kirjastoomme!

    Kaikki meille lahjoitetut lasten- ja nuortenkirjat luetteloidaan kirjaston Onnet-tietokantaan. Lisäksi vuodesta 2018 lähtien julkaistujen kirjojen tiedot päätyvät Lukemo-sivustolle (lukemo.fi). Lukemosta hyötyvät lukemista etsivien lasten ja nuorten ohella kaikki lasten- ja nuortenkirjoista kiinnostuneet ammattilaiset ja harrastajat. Myös kirjailijat ja kustantajat saavat Lukemon kautta lisää näkyvyyttä kirjoilleen.

    Kaikki saamamme kirjat huomioidaan lisäksi jokavuotisessa Kirjakori-näyttelyssä ja -tilastossa. Kirjakorissa kartoitetaan ja esitellään Suomessa ilmestyvää lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Vuoden 2020 Kirjakori avautuu maaliskuun lopulla.

    Toimitusosoitteemme on: Lastenkirjainstituutti, Puutarhakatu 11 A, 33210 Tampere.

    Suuret kiitokset jo etukäteen & mukavaa viikonloppua!

    Ystävällisin terveisin,

    Anna Tiitinen
    kirjastonhoitajan sijainen
    anna.tiitinen(a)lastenkirjainstituutti.fi
    050 4632 786

    LASTENKIRJAINSTITUUTTI
    Puutarhakatu 11 A
    33210 TAMPERE
    http://www.lastenkirjainstituutti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *