Rauhan jätän YouTube

Tämän artikkelitekstin kirjoitin jo seuraavan, vielä odottavan Armo kantaa -nettilehtisen sisäsivuille. Sitä on vaikea tuosta enää lyhentää. Olen yrittänyt. Sama aihepiiri on ollut esillä mm. täällä Särjettyjen sydämet eläviksi En ole vielä päättänyt tuleeko kirjoitukseni tai YouTubeni nettilehtiseen.

Tarkoitukseni oli puhua noin viiden minuutin YouTube mökkirannassa. Lähtökohtana tuolloin kuusi vuotta sitten oli se, että minusta kristillisissä piireissä kiinnitettiin hiukan liikaa huomiota eheytymiseen ja ehkä menetelmiin, jotka sitä lahjoittaisivat.

Kiinnittäisin itse yhä enemmän huomiota siihen, mitä Jumala on lahjoittanut meille Jeesuksessa Kristuksessa. Jumala tekee meissä omaa murtavaa työtään, jotta hänen sanansa ja Henkensä voisivat vaikuttaa meissä hyviä asioita kuten syntien tunnustamisen ja anteeksiannon vastaanottamisen, Kristukseen juurtumista ja Hengen hedelmää, myös lähimmäisen avun tarpeen näkemistä. Voimme olla hyvällä tavalla särjettyjä ja murtuneita, kun Jumala on saanut meidät omikseen, tehnyt eläviksi.

Kun Jumala tekee meidät eläviksi Kristuksessa, meissä tapahtuu Raamatun lupaamia hyviä asioita, se on totta. Itsekin kuvaan usein runoissani sitä, mitä koen saaneeni Jumalan yhteydessä.

Kun ikää tulee lisää, tulee monenlaista vaivaa, ja huomaa itsessään samoja vikoja kuin ennenkin, joskus jopa saman kaltaisia ahdistuksia ja mielialan vaihteluita. Kristus on tullut kuitenkin elämän perustaksi ja kalliopohjaksi. Eräässä runossani kuvaan asiaa näin:

Tulit kallioksi

Olen tarvinnut paljon Kristusta
ja kaivannut suunnattomasti taivasta.
Jostain syvältä ja horjuvalta pelastuin.
Sisälleni vahvistui uusi maailma.
Niin paljon olen pelännyt hylkäämistä
pimeyden ja suoritusten paineissa.
Sinä, Kristus, tulit Valkeudeksi,
todelliseksi, kestäväksi Kallioksi.
Olen kuin pienet ruukun palat.
Niistä kokosit uuden astian.
Lähdin tuntemattomaan kanssasi
tietämättä, mihin polullani päädyn.
Olenkin kulkemassa päivän matkaa
seuranani Tie, Totuus ja Elämä.

Katson usein rantaheiniä ja kaisloja. Välillä ne ovat terhakkaasti pystyssä, toisinaan pisaroilla nuokuksissaan. Ehkä sinä myös olet huomannut tämän. Ne kuvastavat jotenkin ihmisen vaihtelevia tunteita.

Aloitin äänitykseni istuen rannassa. Siellä syntyi luonnon rauhassa puheeni, vaikka jouduinkin äänittämään sen sisällä, kun luodon naurulokit innostuivat kirkumaan. Pienikin rauhoittumisen hetki voi olla merkitsevä, vaikka sen jälkeen olisi kuinka paljon ajan levottomuutta, meteliä ja ”kirkunaa” ympärillä. Ehdimme saada usein pienessä hetkessä yllättävän paljon sisällemme hyviä asioita.

”Eheytymistä” tapahtuu usein luontevalla tavalla Jumalan yhteydessä eläen. Minulla on se tunne, että kyseessä on silti salaisuus, jota on vaikea määritellä. Jumala on Henkensä kautta meissä. Hän käyttää myös niitä lahjoja, joita olemme saaneet jo synnyinlahjoina tai joiden kehittämiseen olemme kokeneet erityistä halua. Raamatun sanalla on tässä suuri merkitys, myös seurakunnalla tai yleisemmin muilla ihmisillä. Kuulumme yhteen ja palvelemme toisiamme, ja samalla saamme itse siunausta osaksemme. On myös hyvä muistaa anteeksiannon merkitys, koska Raamatussa kehotetaan tähän.

Jeesukseen katsominen on tärkeintä, sitä kautta muu avautuu aikanaan ja tavallaan. Pysytään Jeesuksessa, hänessä on kaikki. Ceta

https://youtu.be/cXrULYEdfng

Edelliset kaksi nettilehtistä löydät tuosta https://armokantaa.fi/category/yleinen/   Joudun vielä miettimään tuleeko tämä kirjoitukseni, runoni ja/tai YouTubeni yhdeksi seuraavan lehden sisäsivuksi. Tällä on kuitenkin jokin paikkansa nyt, kun seuraava lehti on hiljakseen syntymässä lähiviikkojen aikana. Pääteemana on lohdutus. Ceta

Lisäystä:
Kommenttikentät ovat suljetut roskapostihyökkäysten vuoksi. On kuitenkin yksi kohta, johon voit kirjoittaa kommentin, ”ajatustenvaihtoa”. Se löytyy HAE -toiminnolla. En voi julkaista kommentteja, mutta katson jonkin paikan mihin vastaan. Ehkä laitan tämän kirjoituksen jatkeeksi. Usein uskon kautta Kristukseen on löytynyt suuri ja tervehdyttävä apu ihmiselle, joka on kokenut raskaan menetyksen, väkivaltaa, hyväksikäyttöä, riippuvuusongelmia jne. Moni haluaa sydämestään välittää lähimmäisilleen sitä lohtua mitä on saanut Jumalalta. Juuri tästä syystä kaipaan itsekin vuorovaikutusta, etten ketään satuttaisi. Joskus kuitenkin näillä alueilla myös rahastetaan, tehdään asiat yksinkertaisiksi tai luotetaan liiaksi ihmisen omiin tekoihin. Mutta voin nähdä asioita väärin. Ceta

Kommentti, tärkeä minulle:
”Todella hyvä on kirjoituksesi. Siitä lainaus: ”Lähtökohtana tuolloin kuusi vuotta sitten oli se, että minusta kristillisissä piireissä kiinnitettiin hiukan liikaa huomiota eheytymiseen ja ehkä menetelmiin, jotka sitä lahjoittaisivat.”
Näin tapahtuu edelleen, ja tällainen opetus on vaan lisääntynyt. Opetusta eheytymisestä, sekä sitä koskevia kursseja ja kirjoja on yhä enemmän. Ja niitä mainostetaan.
Huomio tulisi olla kuitenkin ennen kaikkea tässä, mitä kirjoitat:
”Kiinnittäisin itse yhä enemmän huomiota siihen, mitä Jumala on lahjoittanut meille Jeesuksessa Kristuksessa.”
Juuri tätä opetusta ja korostusta tarvittaisi nyt tänä aikana.
Juuri rikkinäisyydessämme ja vajavaisuudessamme, kaikessa heikkoudessamme Jumala on lähellä ja lahjoittaa apunsa, lohdutuksensa ja armonsa. Myös vapauden ja ilon. Niin Hän tekee päivittäin. Hän tuntee meidät ja tietää, mitä olemme ja tarvitsemme. Ja vain Hän näkee ja tietää.
Pari lainausta vielä kirjoituksestasi:
”Eheytymistä” tapahtuu usein luontevalla tavalla Jumalan yhteydessä eläen. Minulla on se tunne, että kyseessä on silti salaisuus, jota on vaikea määritellä. Jumala on Henkensä kautta meissä. ”
”Jeesukseen katsominen on tärkeintä, sitä kautta muu avautuu aikanaan ja tavallaan.”
Näin ajattelen minäkin”


13.6.2023 Aika paljon on tullut muutoksia tähän kirjoitukseen ennen Armo kantaa 3/2023 julkaisua. Runon vaihdoin. Tekstin sanamuotoihin tuli muutoksia. Aihe on kovin herkkä ja altis väärinkäsityksille. Näette sitten lehdestä mitä muutin. Pidin tätä esillä juuri sen vuoksi, että esirukoukset voisivat vaikuttaa minussa ja tekstissä Isän mielen mukaisia asioita.

Tietoa kirjoittajasta

cetalena

Olen eläkkeellä oleva hammaslääkäri. Kesäisin vietän aikaa saaristossa. Arkielämä ja läheiset ihmissuhteet ovat tärkeitä, Kristillinen usko asettuu tähän kokonaisuuteen luontevalla tavalla.