RAAMATUN opetuspuheita (ääni)

Kuuntele aina ajankohtaista julistusta

RISTO SANTALA free mp3

Jo kirkkauteen siirtyneen TT, rovastin puheita mp3-muodossa. Äänitteet näyttäisivät olevan Kirjasilta -sivustolta.

http://www.mp3olimp.net/risto-santala/

KRISTUKSEN KUOLEMA -AVAIN ELÄMÄÄN on itseäni puhutteleva 35 minuutin puhe. Siinä on hyvää muistutusta siitä, että meillä on katoamaton sielu. Kristus on lunastanut meidät ja riisunut meidät synnistä ja pukenut puhtauteensa ja vanhurskauteensa. Tätä puhetta kuunnellessa tuli turvallinen olo. Samoin siinä tuotiin kauniisti esille se, että saamme olla heikkoja ja sairaita, sitä mitä olemme.
 

KRISTUS LAIN LOPPU JUUTALAISTEN LÄHTEIDEN VARASSA 48:21min, kuuntelin myös. On oikein hyvä.

_______________________________

SUOMEN EVANKELIUMIKOULU  http://www.evank.org/sivu2.php

 Per-Olof Malk – Armon ja sovituksen kirkkaus

  • Suolahti 23.5.2009 klo 16.
    53 min, 15 Mt.

Tämän raamattutunnin kuuntelin. Se puhutteli erittäin syvästi. Vanhan testamentin tutut kohdat kertovat syvästi ihmisen syntisyydestä ja armon tarpeesta. Kristuksen sovitustyön ja anteeksiannon todellisuus ja konkreettisuus tulee esille hienolla tavalla. Evankeliumi on Jumalan voima, ja sen näemme jo Vanhan testamentin esikuvien ja Jumalan sanojen kautta.

Olin itse Kouvolan Käpylän kirkossa kuuntelemassa tämän luentosarjan Hyvän paimenen äänen tuntomerkeistä. Koin vapauttavaa sanomaa uupumukseni keskelle. Puheen alussa rovasti Per-Olof Malkille sattuu sanoissa sekaannusta. Sen vuoksi otan tähän esille Joh. 3:16: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Tästä jatkuukin sitten kirkas julistus Jeesuksen sovitustyöstä ja Jeesuksen tuntemisen tuomasta levosta.

Laki sanoo ’pitää tehdä’, ’voi tehdä’ ja ’saatat tehdä itsesi hyväksi’. Evankeliumi lahjoittaa, ja siinä voi levätä. Kristuksen ies kantaa ja nostaa, siinä on vapaus. Aito evankeliumi antaa toivon ja pelastuksen syntisille, kurjille ja kaikin tavoin väärille. Kristuksen ääni on Hyvän Paimenen ääni, ja Hän antoi henkensä puolestamme.

________________________________________________________

Olavi Peltolan opetusta olen kuunnellut ja lukenut mielelläni. Kyllä hänen opetuksensa juuri Galatalaiskirjettä koskien on ainutlaatuista:

EVANKELIUMIKOULUN SIVUSTOLLA AVAUTUVA KUVAUS:

Galatalaiskirje
Raamattuluento
Rov. Olavi Peltola, Oulu 2004.
43 + 46 min, 5.0 + 5.3 Mt.


Evankeliumi on Pyhän Hengen ilmoittamana sanana meille annettu Raamatussa. Erityisesti Galatalaiskirjeessä Pyhä Henki on kiteyttänyt totuuden Jeesuksesta Kristuksesta, jonka täytetty työ Golgatalla on hengellisyytemme ainoa mittari.

Uskomme ei perustu armolahjoihin, kokemuksiin tai tekemisiin, vaan siihen, että Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden. Kun me tämän uskomme ja tästä elämme niin silloin, ja vain silloin, olemme oikeita kristittyjä.

Olemme luonnostamme juutalaisia, ts. emme millään tahdo alistua sen totuuden edessä, että meissä itsessämme ei ole mitään Jumalalle kelpaavaa. Emme millään tahdo luopua omasta vanhurskaudestamme.

Hyvin helposti lähdemme lain täyttämisen tielle, ajattelemme, että meidän täytyy ensin olla jotakin, ennen kuin Jumala hyväksyy meidät. Tämä Galatalaiskirjeessä torjutaan jyrkästi. Jumala ei edellytä meidän puoleltamme yhtään mitään antaessaan armonsa.

Myöskään sen jälkeen, kun olemme saaneet uskomisen armon, meiltä ei vaadita omavoimaista ponnistelua muuttuaksemme paremmiksi, vaan saamme lapsenomaisen turvallisina levätä iankaikkisilla käsivarsilla luottaen siihen, että Jeesuksen sovitustyö riittää kaikkeen tässä ajassa ja iankaikkisuudessa.

Meidän tulee vaeltaa suoraan evankeliumin totuuden mukaan, eikä pyrkiä olemaan ihmisille mieliksi, vaikka joutuisimme sen takia luopumaan monesta ajallisesta hyvästä, jota ihmiset pitävät tavoittelemisen arvoisena.

Rukous: Herra, anna meidän olla oikeita kristittyjä vain sen tähden, että Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden.

Lataa mp3-tiedostot tästä:

Galatalaiskirje 1-2 A-osa. 43 min, 5.0 Mt.
Galatalaiskirje 1-2 B-osa. 46 min, 5.3 Mt.

______________________________________________

http://www.evank.org/sivu2.php

Pohjois-Savon Kristus-päivät Kuopiossa ovat nyt takana. Osanotto oli vilkasta NNKY:n viihtyisässä salissa. Näin voi sanoa sekä ihmisten määrää tarkoittaen, kuin myös ajatellen vapautunutta ja sydämellistä keskusteluyhteyttä pienillä tauoilla. Sanomamme oli vakavaa. Niissä oli esillä kristinuskon keskeiset asiat, ja myös aikamme harhoihin liittyvää arviointia. Oman puheeni loppuosassa otin kantaa mm. Pirkko Jalovaaraan ja Healing Rooms -liikkeeseen. Enin osa puheestani koski sitä, miten rukouksin saamme turvata Jumalaan. Ei Jumala vaadi meiltä mitään mutkikkaita asioita, vain turvautumista Kristuksen ansioon.

Jaakko Pirttiaho on nuori Evankeliumin opintoyhdistyksen työntekijä. Hänellä on yhdistyksessä oma kannatusrengas. Kaikkialla liikkuessa huomaa sen, miten rakastettu ja arvostettu Jaakko on. Nyt hän ei päässyt opettamaan, vaan on toipilaana jalkaleikkauksen jäljiltä. Kaikki juontaa vielä 2,5 vuoden takaisesta myrskyn aiheuttamasta vakavasta loukkaantumisesta, jolloin puu kaatui Jaakon päälle. Puheeseeni Kuopiossa puikahti virhe ajankohdasta, onnettomuus tapahtui elokuussa 2010.

Armo riittää -lehdessä 12.10.2011 on sivuilla 12-13 Jaakon esittely
http://www.evank.org/pdf/AR_2011-5.pdf
Laitan tähän myös yhden Jaakon opetuspuheen esille:

_____________________________________

Tämä Juhani Aitomaan luento puhutteli minua selkeydellään. Ihminen on osallinen armosta ja samalla lahjasta. Emme voi itse tehdä mitään pelastuksemme hyväksi, Kristus teki jo kaiken.

Tässä on eräs vähän varhaisempi Juhanin raamattuluento. Minusta siinä on todella hyvää rajanvetoa esim. valtateologian suuntaan. Hyvin ajankohtainen luento.

_____________________________________________________

Liisi Jokirannan luento on varmasti monelle tarpeellista kuunneltavaa. Uskon perusasiat ovat välillä kadoksissa. Kun olemme tulleet Jeesuksen tykö, meitä ei heitetä ulos. Saamme ihan rauhassa kiinnittyä Kristukseen ja ymmärtää anteeksiantamisen todellisuutta Kristuksen sovitustyössä. Jumalan Henki osoittaa meille sen, että olemme syntisiä ihmisiä ja tarvitsemme Vapahtajaa. Tämä on hengellisen äidin puheenvuoro selkein ja yksinkertaisin sanoin, hyvää kuunneltavaa.

___________________________________________

Rovasti Olavi Peltolan raamattuluentoja: 

Kärsivä Ihmisen Poika: http://www.jeesusmaailmalle.org/puheet/Olavi_Peltola/Karsiva_Ihmisen_Poika.mp3 Kauniainen 2009, kesto 28:25.

Evankeliumin voima: http://rovasti.fi/puheet/007_Evankeliumin_voima.mp3

Jeesus kulmakivi, Helsinki 1983, kesto 46:58.

Lisää hyvää kuunneltavaa löytyy täältä: ttp://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/puheet.html

______________________________________________________

Youtubeja

Jumalan lasten vajavaisuus ja täydellisyys

-puhe Ceta Lehtniemi -kuvat ja toteutus Irene Kivioja -14min

http://www.youtube.com/watch?v=dktsx7I513Q&feature=youtube_gdata[/youtube

Jumalan lasten yhteys rakkaudessa ja totuudessa

-puhe Ceta Lehtniemi -kuvat ja toteutus Irene Kivioja -18min

http://www.youtube.com/watch?v=bDicvc-A8cc&feature=youtube_gdata

Paluu sivulle yleinen eli julkaistaviin artikkeleihin

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *