2. David Herzog luontaistuotealalla

David Herzog on luontaistuotealalla

 

Kirjoitan aivan lyhyesti väliin siitä David Herzogista, joka ei ole superevankelista.
David Herzog on omien sanojensa mukaan elämäntapa- ja ravitsemusvalmentaja. Hän omistaa myös luontaistuotebisneksen.

Katsoin tuotteita, joita David Herzogin luontaistuoteyritys myy internetin kautta. Erityisesti paneuduin erääseen laihdutustuotesarjaan HCG 23 Day Weight Loss Protocol. HCG (Human Chorionic Gonadotroph) on hormoni, jota istukka erittää. Tämän hormonin osoittamiseen perustuvat nykyiset raskaustestit.

HCG:n käytöstä laihdutuslääkkeenä kerrotaan David Herzogin sivuilla laajasti. Kyseessä ei ole sivuston mukaan homeopaattinen lääke, koska nyt ei käytetä lukuisia laimennoksia veteen tai alkoholiin. Värähtelevä (vibrational) HCG säilyttää tämän ajattelun mukaan energeettiset ominaisuutensa toisella mekanismilla, ja se laimennetaan glyseriiniin. Kuitenkin menetelmä on lähellä homeopatiaa, koska tähän erittelyyn uhrataan tilaa niin runsaasti. Homeopatia myös selvästi hyväksytään hoitomuotona.

Tämä kaikki on kuitenkin aivan selvää uskomushoitoa vailla minkäänlaista lääketieteellistä näyttöä. Jos tuon erikoisen kuurin vaikutuksesta laihtuu, niin sama tulos olisi saavutettavissa muutenkin ilman tällaista suun kautta nautittavaa kallista luontaislääkettä. Valmiste itse asiassa sisältää aavistuksenomaisen hippusen proteiinia hormonin muodossa. Rahastuksesta tässä on kyse, mutta samalla liikutaan todella lähellä energiahoitojen ajatuksia.

 

David Herzogin isä on erään energiahoidon tohtori

David Herzogin isä on kirjan ”Kirkkauden salaisuudet paljastetaan” mukaan alfabiotiikan tohtori. Katsoin mitä ”alphabiotics” on. Kyse on uskomuksesta, että elämänenergia voi joutua epätasapainoon. Hoidolla pyritään löytämään tasapainoa ja vapauttamaan sisäisiä energioita ja voimavaroja. Kuvia katsomalla päättelin, että kädet ja ruumiin asennot liittyvät hoitoihin.

David Herzog kertoo kirjassaan myös isänsä uskoontulosta. Sain sen kuvan, että alfabiotiikan opiskelu tapahtui kristittynä. Tämä kaikki kertoo siitä, että Herzogit eivät ymmärrä, että he ovat koko ajan tekemisissä ”energioitten” ja energiahoitojen kanssa.

 

Energiaa koskevia ajatuksia ja oppeja

Uushenkisyydessä energian sanotaan olevan kaiken näkyväisen ja näkymättömän perusta maailmankaikkeudessa. Kun universaalienergian virrassa ruumiin läpi tulee tukoksia tai virtaus häiriintyy, seurauksena on tämän ajattelun mukaan sairaus tai heikkous. Parantaja aktivoi, tasapainottaa ja kanavoi universaalienergiaa. Huomataan sekin asia, ettei nyt puhuta lainkaan fysiikan energiakäsitteestä.

Kaikki ne hoitomenetelmät, joiden sanotaan perustuvan kosmiseen voimaan ja elämänenergiaan (universaalienergiaan), sisältävät myös hengelliset periaatteet. Kun ihminen on sidoksissa näihin energia-ajatteluihin, kristinuskon perusta hämärtyy jossain vaiheessa. Vaikka tällainen henkilö pitäisi itseään kristittynä, hän ei lopulta pysty ymmärtämään syntiä eikä siis myöskään tarvetta synnin sovitukselle. Jeesuksen Kristuksen ristin sovitustyö jää syvällisessä ja henkilökohtaisessa mielessä käsittämättä. Elämää ei enää ohjaa ajatus siitä, että ihminen elää armoa ja anteeksiantoa tarvitsevana elävän ja pyhän Jumalan yhteydessä.

Vähitellen ihminen ei voi myöskään olla aidosti heikko ja Jumalan apua tarvitseva, vaan hänestä tulee erilaisten voimien, energioiden ja valtojen tavoittelija ja ohjailija. New Agen energiaa käsittelevät termit on helppo muuttaa kuulostamaan aidosti kristillisiltä, mutta henki on eri. Samoin ilman Pyhää Henkeä ei voi käsittää eikä selittää oikein Raamattua. Heikko ja kiusattu voi ymmärtää toisia vajavaisia ihmisiä ja pyrkiä rakastamaan heitä arjen keskellä pienin ja lähes huomaamattomin teoin vailla mitään julkisuutta.

Juuri edellä olevat asiat vievät David Herzogin syvälle uushenkiseen tai okkultistiseen maailmaan. Vain tätä kautta voi edes hiukan käsittää hänen aivan hurjia enkelijuttujaan. Kyse on vaarallisesta kristillisyyden harhaliikehdinnästä. Palaan erikseen vielä kirjaan ”Kirkkauden salaisuudet paljastetaan”.

Ceta Lehtniemi

Lähdeviitteet:
http://www.amazon.com/David-Herzog/e/B0034PN5K0
http://www.sedonanaturals.com/SearchResults.asp?Cat=112
http://www.sedonanaturals.com/help_answer.asp?ID=21#242
http://www.alphabioticsacademy.com/Training_Program.php
http://ceta.nettisivu.org/nettikirjani-250s/

 

Tietoa kirjoittajasta

cetalena

Olen eläkkeellä oleva hammaslääkäri. Kesäisin vietän aikaa saaristossa. Arkielämä ja läheiset ihmissuhteet ovat tärkeitä, Kristillinen usko asettuu tähän kokonaisuuteen luontevalla tavalla.