Koska hän riippuu minussa kiinni


Kuvakortin saa suurempaan kokoon esim. napauttamalla sitä.

Kuvakortin kuvan otin Lapin matkalta lokakuussa 2022. Luin tuon matkan jälkeen Fredrik Wislöffin psalmiteksteihin kirjoittamaa kirjaa. Yhdistin kirjan sivun Lapin kuvaan jossain vaiheessa syksyllä. Tämä kuvakortti on ollut muutaman kuukauden kuvakansiossa. Olen kokenut tärkeäksi säilyttää sitä.

Sain joitain päiviä sitten eteeni toisen henkilön tekemän kuvakortin, jossa oli kauniissa talvimaisemassa tekstinä jae 1992 käännöksen mukaan. Jae kuuluu: Saat nauttia Herran hyvyyttä, hän antaa sinulle mitä sydämesi toivoo (Psalmi 37:4). Toki edeltävässä lauseessa sanottiin jotain siitä miten ihmisen tuli vaeltaa, mutta tämä jae puuttui kuvakortista.

En ollut lainkaan pahoillani, että jälleen kerran yksittäinen jae pysäytti minut voimakkaasti. Mietin kohtaa kokonaisuudesta käsin, itseni vuoksi. Liian usein unohdetaan totuuden noudattamisen tärkeys. Minä myös unohdan. Entä sanassa pysymisen merkitys? Mitä tämä tarkoittaa käytännössä kohdallani? Mieleeni muistui: Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen. (Joh. 15:7)

Liian usein irrallinen lause nostaa esiin ihmistä ja hänen sydämensä toiveita kyselemättä toiveiden arvopohjaa tai mahdollisuuksia toteutua. Herkästi unohdetaan se, ettemme ole yksin täällä. Olemme osana suurempaa kokonaisuutta. Itsessäni riippuu myös vahvasti itsekkyys. Eikä kyse ole välttämättä aineellisista asioista. Tahtoisin ehkä kiitosta ja arvostusta toisin kuin saan?

Muistin juuri seuraavan sivun eräässä kirjassani. Otin e-kirjastani leikekuvan: 

Miten paljon onkaan samaa näissä kuvissa. Fredrik Wislöffin teksti on hyvä. Siinä kuvataan sitä, miten riipumme kiinni Jumalassa. Ihminen voi turvata Jumalaan ja riippua hänessä, vaikka voimat ovat menneet vähiin. Silloinkin ihminen voi riippua kiinni pelastuksen Jumalassa, vaikka omat voimat eivät riitä syvälliseen Raamatun opiskeluun, eivätkä juuri mihinkään.

Kun ihminen tuntee Jumalan pelastavan nimen, se on tärkeintä. Nimi Jeesus tarkoittaa juuri tätä: Jumala pelastaa. Kun ihmisen elämässä on enää yksi toive, se että pääsee perille, riittää myös yhden sanan lausuminen uskossa joko sydämessään tai huulillaan. Tämä nimi on Jeesus.

Tekisi mieli lopettaa kirjoitus tähän. Minulla ja meillä monilla muilla on kuitenkin vielä voimia, taitoja ja aikaa. Itse haluaisin tänä vuonna käyttää aikaani ja taitojani siihen, että iäkkäät henkilöt voisivat jättää jälkipolville jotain katsottavissa ja luettavissa olevaa hengellistä perintöä. Jokainen on toki sitä elämällään jättänyt, mutta silti tuntuu, että liian paljon jää unohduksiin.

Liikaa nostetaan esiin heitä, jotka ovat nousseet arvoon jonkin kustantajan tai järjestön kautta. Koko tämä aika etsii huomattavia ja merkittäviä ihmisiä. Tahtoisin toimia toisin. Olen varannut tälle vuodelle aikaa sille, että osaltani tahdon tuoda näkyville hiljaisten ja huomaamattomien ikäihmisten hengellistä perintöä. Itse opiskelen myös Raamattua tänä vuonna. Nämä asiat kulkevat rinnakkain.

Tietoa kirjoittajasta

cetalena

Olen eläkkeellä oleva hammaslääkäri. Kesäisin vietän aikaa saaristossa. Arkielämä ja läheiset ihmissuhteet ovat tärkeitä, Kristillinen usko asettuu tähän kokonaisuuteen luontevalla tavalla.