Uudet askareet ja kuitenkin vanhat

Eläinloruja lapsille

Minulla on ollut ajoittain mielessäni vanha kirja ”Eläinloruja lapsille”. Ensimmäisen yhden kappaleen ”painoksen” tein lähes 20 vuotta sitten. Olin hankkinut skannerin, tietokoneen ja väritulostimen, ja ennen muuta minulle oli syntynyt ensimmäinen lapsenlapsi. Aloin skannata eläinaiheisia paperikuviani ja miettiä loruja. Paperileikkurikin minulla oli, ja liimaa sekä sakset. Tulostuspaperia sai ostettua alan erikoisliikkeestä Kouvolasta, asuimmehan tuolloin Myllykoskella v. 2004. Muuta ei tarvittu. Askartelin eläinlorukirjan.

Toista kymmentä vuotta sitten tein joitain kirjoja Eirikuvassa. Niin sitten tein myös tätä eläinlorukirjaa. Kuvat olivat paljolti näitä skannattuja paperikuvia, mutta muistaakseni mukana oli jo joitain ensimmäisellä digikameralla otettuja. Tätä kirjaa menikin sitten suvun muille lapsille ja vähän muuallekin. Eirikuva lopetti, ja kieltämättä tämän pikkukirjan kohdalla ohjelma oli ollut vähän ongelmallinen.

Aloin tehdä Ifolor -kirjoja jossain vaiheessa. Motiivi tämän eläinkirjan uusimiseen on ollut hukassa. Nyt olin kuitenkin lokakuussa Helsingin Luther-kirkon yhteisöbrunssilla. Tuolla on pyhäkoululaisia! Entä, jos otan esille vanhan marionettinukkeni Bartimeuksen? Eläinlorukorttejakin minulla on, kirjakin oli! Tulin sanoneeksi jotain ääneen. Tuolta löytyi heti vastaanottavuutta ja innostusta. Epäilyä oli vain omassa mielessäni hetken aikaa.

Otin esiin vanhat lorukorttini ja kuvat, joita olin käyttänyt lorukirjassa. Tulostin pikkuruisia lorukortteja. Katselin kuvia ja vanhaa lorukirjaa. Prosessi lähti liikkeelle. Etsin uusia kuvia ja loruilin hieman. Muutamassa päivässä syntyi uudistettu eläinlorukirja. Tein myös kotona hengellisen eläinlorukortin pyhäkoululaisille, josta on kuva alussa.

Lisään tähän kuvia kunhan saan kirjan e-kirjana. Kirjoja tilasin kolme. Yhden jätän itselleni muokkausta varten. Kaksi muuta menee pienille asiantuntijoille arviointiin. Luulisin, että pienen muokkauksen jälkeen tilaan muutaman kirjan. Sitten asia jäänee taas hautumaan. Tai ehkä innostun kuvaamaan ja loruilemaan lisää? Kenties löytyy uusia yhteyksiä?

Olin unohtanut tilata e-kirjan, mutta tein kirjanteko-ohjelman leikekuvista tällaisen koosteen toiselle kotisivulleni https://cetalenan.fi/elainloruja-lapsille/ Kuvat ovat melko pieniä. Käyttämälläni sivuston teemalla en saa kummempaa. Päätin myydä pikkuruista lorukirjasta 6€ + postimaksu. Minut tavoittaa mm. Yhteydenotto-lomakkeella: [contact-form-7 404 "Not Found"]

Kommenttikenttääkin voi käyttää, mikään tarpeeton ei tule näkyviin. Kaiken tarkistan. Olen siis tilannut jonkin verran näitä kierrekirjasia.

Ceta

Tietoa kirjoittajasta

cetalena

Olen eläkkeellä oleva hammaslääkäri. Kesäisin vietän aikaa saaristossa. Arkielämä ja läheiset ihmissuhteet ovat tärkeitä, Kristillinen usko asettuu tähän kokonaisuuteen luontevalla tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *